Pripremljena dokumentacija za izvođenje radova na izletištu Bare na Buni

21.05.2018. 13:31 / Izvor: Fena
Pripremljena dokumentacija za izvođenje radova na izletištu Bare na Buni

Izradu tehničke dokumentacije financirala je Turistička zajednica iz vlastitih sredstava, a iz svojih sredstava također planira financirati i nadzor radova.

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije pripremila je tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na uređenju izletišta Bare na Buni, izgradnju tri ribarske platforme i uređenje šetnice/ribarske staze uz rijeku Bunu, koje provodi u okviru projekta RiTour, usmjerenog na valorizaciju kulturne i prirodne baštine i njezino stavljanje u funkciju održivog turizma kroz prekograničnu suradnju povijesnih gradova Mostara, Solina i Podgorice.

Riječ je o projektu kojim se želi poboljšati razvoj turističkih destinacija na rijekama Buna (Blagaj), Jadro (Solin) i Morača (Podgorica), a koji financira Europska unija sa 840.700 eura. Od tog iznosa, vrijednost projektnih aktivnosti koje provodi Turistička zajednica je skoro 100.000 eura.

Turistička zajednica HNŽ-a će u okviru projektnih aktivnosti izgraditi tri ribarska mjesta na rijeci Buni, urediti izvorište na lokalitetu Bare, te poboljšati i urediti ribarsku stazu u Blagaju koja je ujedno i šetnica pored rijeke Bune. 

Izradu tehničke dokumentacije financirala je Turistička zajednica iz vlastitih sredstava, a iz svojih sredstava također planira financirati i nadzor radova.

Pored spomenutih aktivnosti, provode se pripreme i na drugim projektnima, kao što je Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni, koji će se održati od 7. do 9. rujna ove godine.

U tijeku je pozivanje ekipa za sudjelovanje, kao i komunikacija s ribarskim organizacijama na lokalnoj i državnoj razini. Planirano je sudjelovanje četrdeset natjecatelja iz pet zemalja, raspoređenih u deset ekipa.

Očekuje se i sudjelovanje projektnih partnera iz Podgorice, Solina, Splita, kao i gostiju iz gradova koji su uključeni u projekt.

U okviru ovog projekta predstavnici Turističke zajednice HNŽ-a su također posjetili Solin i sudjelovali na IV. međunarodnom kongresu povijesnih gradova koji je održan od 20. do 23. ožujka ove godine.

Projekt "RiTour" započeo je s primjenom 1. srpnja 2017., a završava 31. prosinca 2019. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije