Srušena kuća na trasi Prve transverzale

12.05.2020. 12:46 / Izvor: Akta.ba
Srušena kuća na trasi Prve transverzale

U Sarajevu je danas srušena jedna od kuća koje koja se nalazi na trasi buduće Prve transverzale.

U Sarajevu je danas srušena jedna od kuća koje koja se nalazi na trasi buduće Prve transverzale.

Rušenje je izvršeno nakon što je Direkcija za puteve KS dostavila Općini Centar izjavu kojom je potvrđeno da se odriče prava na žalbu.

"Ministarstvo saobraćaja-Direkcija za puteve KS dostavila je Općini Centar Izjavu kojom se odriče prava na žalbu na Rješenje kojim se Kantonu odobrava uklanjanje građevine-stambenog objekta sa dvije stambene jedinice u Ulici Halida Kajtaza 2 i 4, a da bi „mogli što hitnije krenuti u realizaciju rušenja navedenog objekta", navode iz Općine Centar.

S obzirom da je izjava dostavljena na protokol Općine u petak, 8. maja 2020. godine, u 14.14 sati (radno vrijeme Općine je do 14.30 sati), Služba za urbanizam i zaštitu okoliša je, nakon što je ovu Izjavu zaprimila danas, odmah stavila pečat pravosnažnosti na rješenje o uklanjanju predmetne građevine.

"S obzirom na najviši značaj projekta izgradnje Prve transverzale za Kanton Sarajevo i Općinu Centar, što bržim rušenjem navedenog objekta od strane Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo-Direkcije za puteve KS stvaraju se imovinsko-pravne osnove za početak radova na izgradnji dionice od ulice Halida Kajtaza do Ulice Braće Begić", saopćeno je iz Općine Centar. 

Ova saobraćajnica povezat će centar Sarajeva s četiri trake s Vogošćom i autoputem te će na taj način značajno riješiti gorući problem saobraćajnih gužvi u glavnom gradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije