Najave / DOGAĐAJI

Panel rasprava: Podrška razvoju sistema dualnog obrazovanja u BiH

05.04.2014. 08:22 / Izvor: eKapija.ba

U okviru 17. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar na adresi Rodoč bb (dvorana 3), 8. aprila 2014. godine u Mostaru u 13:15 h održat će se susret povodom panela koji će se održati isti dan na temu “Podrška razvoju sistema dualnog obrazovanja u BiH", u periodu od 14:00 do 16:00 h.

Uz predsjednika Privredne/Gospodarske komore HNK-Z - Perice Jurković, na raspravi će učestvovati predstavnica Gospodarske/Privredne komore Grada Mostara projekt menadžerica Andrea Čordaš, izvršni direktor Intera Tehnološkog parka Mladen Kostić, kao i predstavnik Programa PrilikaPlus Halko Basarić.

Event će okupiti i predstavnike Zavoda za zapošljavanje, vodeće poslodavce na tržistu BiH, predstavnike lokalnih vlasti/općina, predstavnike srednjih škola i Univerziteta iz kantona;

Konačno je vrijeme da obrazovni sustav počne proizvoditi kadrove konkurentne na tržištu rada, umjesto sadašnje prakse kada iz bh. obrazovnih ustanova izlaze kadrovi za kojima nema gotovo nikakve potraznje na tržištu. Na ovom događaju će se pružiti prijedlozi kako da odmah nakon završetka školovanja učenici budu u potpunosti osposobljeni za rad.

Organizatori panel rasprave su Gospodarska/Privredna komora Grada Mostara, Privredna/Gospodarska komora HNK-Ž i Program PrilikaPlus.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave