Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Robot Commerce u Novom Sarajevu počinje s radom 16. avgusta 2007. godine – Vrijednost kompletne investicije oko 20 mil KM

25.07.2007. 11:22 / Izvor: Oslobođenje

Novi tržni centar Robot Commerca, čija je gradnja pored zgrade Općine Novo Sarajevo u završnoj fazi, biće otvoren 16. avgusta 2007. godine u 17 sati, potvrdila je Sajma Hodžić, direktorica ove kompanije. Gradnja objekta je počela prije godinu, a novu zgradu će otvoriti Željko Komšić i Nedžad Koldžo, bivši i sadašnji načelnik Općine Novo Sarajevo. To je i očekivano, jer kako je kazala direktorica Hodžić, tokom izgradnje su imali veliku podršku nedležnih organa ove općine, tako da je sve proteklo bez uobičajenih birokratskih kočnica.

U novoj zgradi je samo za djelatnost ove firme posao dobilo oko stotinu radnika, a pored toga u prostorima pod zakupom unutar same zgrade biće zaposleno još između 80 i 100 radnika. "Njihova obuka je trajala više od dva mjeseca. To su sve novozaposleni radnici, jer nismo nikoga prebacivali iz drugih objekata, kao što su onaj u Hrasnom ili u Rajlovcu. U objektu će se nalaziti proizvodi karakteristični za tržne centre, prije svega prehrambena roba, zatim bijela tehnika, apoteka, frizerski salon, picerija, kafe bar", istakla je Hodžić.

Zgrada se prostire na više od tri hiljade kvadratnih metara, a sastoji se od podruma, gdje se nalazi parking i šest spratova. Na posljednjem spratu se nalaze luksuzni poslovni prostori u kojima će se nalaziti saloni za uljepšavanje i slično.

Vrijednost kompletne investicije sa opremom je oko 20 miliona KM, a na zgradi su radile isključivo domaće firme, prije svega "Unigradnja", dok je projekat napravila projektantska kuća "Ćema".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave