Obuka: "Menadžer društvenih mreža"

22.06.2015. 11:11 / Izvor: eKapija.ba
Obuka: 'Menadžer društvenih mreža'

Društvene mreže su vrsta internetskog servisa, koji se najčešće javlja u obliku "online platformi". Postoje stotine servisa, a trenutno su među najpopularnijim: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube.

Društvene mreže su vrsta internetskog servisa, koji se najčešće javlja u obliku "online platformi". Postoje stotine servisa, a trenutno su među najpopularnijim: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube. Ovi servisi stalno se poboljšavaju, dajući nove mogućnosti korisnicima, a pojavljuju se i novi koji, pored prvobitne uloge komunikacije, imaju i ulogu marketinga promovirajući organizacije, ustanove, različite usluge, proizvode. Ovakav razvoj dovodi do potrebe za angažiranjem menadžera čiji je zadatak upravo upravljanje društvenim mrežama. Postaje očito da je za ovakav vid aktivnosti potrebno stalno informiranje i edukacija menadžera, kojom će rad na društvenim mrežama biti u skladu sa ciljevima njihovog prvobitnog pokretanja.

ZAŠTO JE OVA OBUKA ZA VAS?

Obuka ima za cilj polaznike naučiti vještinama izrade stranica na društvenim mrežama, uređivanja ovih stranica, vještinama komunikacije i oglašavanja na online platformama, a u svrhu bolje promocije biznisa, organizacije ili proizvoda, i u cilju pronalaska zaposlenja u oblasti društvenih mreža. Obuka je namijenjena administratorima stranica na društvenim mrežama, te svima onima koji žele nadopuniti svoja znanja i vještine

KADA I GDJE SE PRIJAVITI

Obuka će se održavati u prostorijama Socijalno- edukativnog centra Banja Luka  (datum će biti određen nakon formiranja grupe). Prijaviti se možete lično u prostorijama: dr. Mladena Stojanovića 6 ili putem web portala popunjavanjem i slanjem prijavnog obrasca.

Online prijava

 S obzirom na ograničen broj polaznika (20) zainteresirani trebaju najkasnije do 1.7.2015. godine dostaviti svoju prijavu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave