Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Webinar: Kako upravljati kriznim situacijama - 5.maj

Platforma za održavanje webinara: Microsoft Teams, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar.

28.04.2020. 09:12 / Izvor: Akta.ba

Webinar: Kako upravljati kriznim situacijama

Datum održavanja: 05.05.

Predavači: Damir Karamehmedović i Safet Zečević

 

Webinar je ograničen na 20 učesnika, požurite sa prijavom!

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

 

Rad od kuće je otvorio prostor za upad hakera u informacioni sistem organizacije. Pandemija COVID 19 je prekinula proizvodne aktivnosti preduzeća, a samim tim i pretrpljeni finansijski gubitak su doveli firmu u nezavidnu situaciju.

Sadašnja situacija traži da se donesu značajne operativne i finansijske odluke. Što je sigurno, sve organizacije će prije ili kasnije biti podložne krizi.

PWC istraživanje pokazuje da je 70% menadžera u zadnjih 5 godina (prije COVID19)  prošlo kroz kriznu situaciju.  Menadžeri čije organizacije se nađu u kriznoj situaciji moraju djelovati brzo kako bi prepoznali uzročnik krize, preuzeli kontrolu nad istom i eventualno riješili situaciju sa najmanjim mogućim uticajem na poslovanje. Uspješan oporavak od krizne situacije zahtijeva sveobuhvatnu pripremu, prepoznavanje problema i jasne korake u cilju ispravljanja istih.

Lako je biti general poslije bitke. Ono što je sigurno je da postoje krizne situacije koje se ne mogu izbjeći. Organizacije su ili će biti pod pritiskom da donesu odluke koje nisu savršene. Međutim postoje negativni efekti koji se sigurno mogu izbjeći ili ba smanjiti dio negativnih uticaja na poslovanje. Ovo umanjenje negativnih efekata pravi razliku izmedju oporavka i nastavka poslovanja i gašenja organizacije. 42% organizacija izvještava da im je, nakon početnog pada, efikasno upravljanje kriznom situacijom pomoglo da izadju jači nego što su bili prije krize.

 

Teme webinara:

Webinar je fokusiran na upoznavanje sa osnovnim konceptima i alatima upravljanja kriznim situacijama i uključuje praktične modele za prepoznavanje, stabilizaciju i kontolu poslovanja u kriznim situacijama uključujući:

 

Priprema i izbjegavanje kriznih situacija;

Prepoznavanje kriznih situacija;

Priprema planova za rješavanje kriznih situacija;

Upravljanje kriznom situacijom;

Ponašanje menadžera u kriznim situacijama;

Krizna komunikacija;

Svaka kriza ima kraj, pripremite se za nastavak poslovanja.

 

Webinar je namijenjen:

Ovaj webinarje namjenjen svim nivoima menadžera i zaposlenika koji su uključeni u ključne segmente poslovanja i čije vještine će doći do izražaja tokom rješavanje kriznih situacija.

 

PREDAVAČI

Damir Karamehmedović, dipl.ecc

Damir je većinu karijere proveo na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru. Kao član Uprave Raiffeisen Banke zadužen za Operacije i IT direktno je bio odgovoran za upravljanje troškovima, odobravanje investicija i konačan profit. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti menadžmenta i IT-a. Tokom svoje bogate poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih usavršavanja iz oblasti finansija, strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima.

Mr. sc. Safet Zečević

Safet profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Akademsko obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama i Engleskoj. Trenutno je izvršni direktor u firmi Integrirani poslovni sistemi d.o.o. koja pruža usluge poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

 

VRIJEME ODRŽAVANJA WEBINARA

Vrijeme: 05. maj, 10-15h

Platforma za održavanje webinara: Microsoft Teams, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar.

 

CIJENA

Kotizacija za učešće na webinaru Upravljanje kriznim situacijam iznosi 195,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 155,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 125,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

Učešće na seminaru

Dokumentacija i nastavni materijali u elektronskoj formi

Potvrdu o učešću na seminaru

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave