Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

XII CETEOR škola "Stručnjak za upravljanje otpadom - stepen 1"

09.04.2018. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Koje su koristi od pohađanja škole?

Potreba za organizacijom ove škole bazirana je na činjenicama da svako pravno lice kojem je izdala okolinska dozvola u FBiH, RS i Distriktu Brčko, prema važećim propisima mora odrediti lice odgovorno za izradu Plana o upravljanju otpadom i u novoj Nomenklaturi zanimanja u BiH uspostavljeno je zanimanje stručnjak za upravljanje otpadom. U nedostatku formalnog obrazovanja za stručnjake za upravljanjem otpadom CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje XII školu “Stručnjak za upravljanje otpadom - stepen 1" kako bi polaznicima pružio potrebna znanja iz oblasti upravljanja otpadom, a koji će biti u mogućnosti samostalno izraditi Plan o upravljanju otpadom.

Kome je škola namijenjena?

Pojedinci: Rukovodioci različitih nivoa i zaposlenja u oblasti upravljanja otpadom, stručnjaci iz sektora zaštite okoliša/ životne sredine; zaposleni u resornim ministarstvima, općinama komunalnim preduzećima i drugi zainteresirani pojedinci.

Organizacije/institucije: Svi proizvodni subjekti koji u svom procesu genenšu otpad; zdravstvene ustanove, hoteli i svi drugi obveznici pribavljanja okolinske dozvole; resorna ministarstva; inspekcije službe; kantonalne i općinske komunalne službe, upravitelji deponija, organizacije koje se bave tretmanom i transportom otpada i drugi subjekti.

Koje su teme?

Opći pristup upravljanja otpadom; jačanje kapaciteta za upravljanje otpadom u proizvodnim organizacijama i aspekti izdavanja okolinske dozvole; legislativa i praksa upravljanja otpadom u EU; strategija upravljanja otpadom; kategorije otpada; ISO 9001 i 14001; uloga i značaj Fonda za zaštitu okoliša; izrada plana o upravljanju otpadom i analiza postojećih planova (rad u grupi).

Iskustvo

Škola "Stručnjak za upravljanje otpadom"  stepen 1. je do sada realizovana 11 puta. sa preko 260 učesnika; stepen 2 je realizovan dva puta sa 49 polaznika i stepen 3 je realizovan dva puta sa ukupno 54 polaznika.

CETEOR je u posljednjih nekoliko godina organizovao mnogobrojne seminare, okrugle stolove, radionice o upravljanju ambalažnim električnim i elektronskim otpadom, animalnim otpadom i drugim vrstama otpada i dr. sa preko 1.000 učesnika.

Predavači

Predavači sa višegodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja otpadom će pružiti polaznicima najaktuelnija saznanja i praktična rješenja iz oblasti upravljanja otpadom.

Kotizacija

Kotizacija za školu “Stručnjak za upravljanje otpadom  stepen 1" iznosi 650.00 KM.

Popusti 10% popusta na ranu prijavu i uplatu kotizacije do 16.04.2018. godine.

Dodatni popust od 5% se odobrava za učesnike kop su odslušali neki od seminara CETEOR-a. 

POSEBNA PONUDA: Četvrti učesnik - GRATIS.

Kotizacija uključuje troškove učestvovanja u radu škole, osvježenje u pauzama, ručkove, večere, materijal i Uvjerenja o stručnom usavršavanju (smještaj nije uključen u kotizaciju). Cijene su bez PDV-a.

 

Mjesto i vrijeme škola će se organizovati u hotelu GRAND HOTEL NEUM u Neumu u periodu 09-11.05.2018. godine.

Za učesnike škole obezbjeđen je popust za smještaj.

 

Kontakt telefon hotela GRAND HOTEL NEUM  je +387 36 880 222 ili slaven.konjevod@hotel-neum.com ili prodaja@hotel-neum.com

Kontakt osoba: Elma Kavazovć

Rok za prijavu: 04.05.2018. godine

Tel: +387 33563 582 

E-mail: ekavazovic@ceteor.ba

Fax: +387 33 205 72S

Web: www.ceteor.ba

PREUZMI DOKUMENT:
prijavnica_skola.jpg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave