Prodajna izložba ručno rađenih radova i promocija vodiča "Opening Doors 2012" u MC Mercator

07.06.2012. 13:24 / Izvor: eKapija.ba
Prodajna izložba ručno rađenih radova i promocija vodiča 'Opening Doors 2012' u MC Mercator

Mladi s umanjenim sposobnostima, polaznici „ArT LiNe“ kreativne radionice NVO altruista „SVJETLO“, u partnerstvu sa MC Mercator BiH d.o.o., tradicionalno već četvrti put ove godine organizuju prodajnu izložbu ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima.

Prodajna izložba ručno rađenih radova održat će se u MC Mercator – ul.Ložionička od 08. do 09. juna u periodu od 10 do 21 sati.

Kao poseban događaj, a obilježava tradicionalnu saradnju sa humanitarnom organizacijom Internacionalni klub žena (IWCS) želimo najaviti i promociju trećeg izdanja vodiča „Opening Doors 2012“, nezamjenjivog vodiča kroz svakodnevno življenje, a namijenjen je svim stranim državljanima koji su u Sarajevu pronašli svoj drugi dom, ali i svima onima kojima engleski jezik više nije strani. Kao i u svim akcijama koje IWCS organizje, priohod od prodaje vodiča, bit će usmjeren za aktivnosti NVO altruista „SVJETLO“ i Udruženja „DOBRO“, a planirano je da obje organizacije dobiju po 4.200,00KM.

Promocija i prodaja vodiča „Opening Doors 2012“, održat će se u MC Mercator – ul.Ložionička 08. i 09. juna u periodu od 12 do 14 sati. Cijena vodiča košta 15,00KM a moći će se kupiti i na štandu NVO altruista „SVJETLO“ za vrijeme prodajne izložbe ručno rađenih radova, nastalih u „ArT LiNe“ radionici.

Polaznici „ArT LiNe“ kreativne radionice će na ovoj prodajnoj izložbi predstavit i nove radove slike od gipsanih figura, slike od sušenog cvijeća. Na našem izlogu bit će i : keramičkih radova, svilenih marama, slika na staklu, ukrasnih ramova, ukrasnih šolja, svijećnjaka, mirisnih sapuna, mirisnih svijeća, kutijica za nakit, magneta, ogrlica, čestitki, ručno bojanih figura..

Smatramo značajnim istaći da se akcija održava u sklopu kampanje „ Buđenje s proljećem 5“ koja ima za cilju , da učešćem u javnim događajima postignemo bolju društvenu prihvatljivost mladih s umanjenim sposobnostima. Prodajna izložba doprinosi boljoj socijalnoj uključenosti i iskrenu zahvalnost iskazujemo MC Mercator BH d.o.o. kao i građanima koji kupuju ručno rađene radove.

Prikupljena finansijska sredstva od prodaje ručno rađenih radova bit će usmjerena za kupovinu materijala za kontinuirani rad „ ArT LiNe“ kreativne radionice i nagrade polaznicima. Od aprila mjeseca rad „ArT LiNe“ radionice podržan je od strane Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza