Pauza

FIPA i TZ Kantona Sarajevo učestvovali u kooprodukciji filma koji će emitirati na CNN - u

18.05.2007. 08:54 / Izvor: eKapija.ba

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) i Turistička zajednica Kantona Sarajevo pomogli su koprodukciju priloga za World Report povodom dana kulturnih različitosti koji će biti prikazan u nedjelju, 20.5.2007. na CNN-u.

21. maj/svibanj 2007. određen je kao Dan kulturnih različitosti za dijalog i razvoj. CNN-ov program posvećen je kulturnih različitostima u svijetu – razumijevanju vrijednosti kulturnih različitosti, učenju živjeti sa i poštovati ljude drugih kultura i religija, promociji svjesnosti odnosa između kulture i razvitka, uloge komunikacija i informacija.

Sarajevo, kao rijetko koje mjesto u Evropi simbolizira raskrižje između istoka i zapada. Samo na nekoliko mjesta u svijetu možete na kvadratnom kilometru vidjeti pravoslavnu i katoličku crkvu, džamiju i sinagogu.

Snimak kolekcije ARS AEVI, jedan od vodećih kulturnih i razvojnih projekata koji BiH promoviraju na međunarodnome planu i Renzo Pianno, svjetski poznati arhitekt koji je projektovao novi muzej suvremene umjetnosti, komuniciraju sinergiju i pozitivnu kreativnu energiju umjetnika iz cijelog svijeta. Svjedočenja turističkih i kulturnih djelatnika daju viziju razvoja Sarajeva i BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza