Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

"Kreativna republika" ponudila kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme

15.09.2018. 23:18 / Izvor: Akta.ba

U okviru Sajma Ekobis u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću je održana Kreativna Republika, festival kreativnih komunikacija koji je kroz panele i predavanja, ponudio nova kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme, razmjenu poslovnih iskustava i primjere dobre prakse sa novim trendovima iz svijeta oglašavanja i marketinga.

Kreativnu republiku je otvorila Sanda Mešinović, žena koja je u dvije godine potpuno promijenila karijeru, te se iz marketinga u kojem je radila 14 godina bukvalno sve, otisnula prema kako ona kaže, ličnoj misiji. Takođe, sa preko 15 godina iskustva u fitnessu, nutricionizmu i radu posvećenom ženama, danas se bavili kundalini yogom i tehnikama koje donose ličnu i duhovnu transformaciju pojedinca i vode ga ka lakšem i srećnijem životu, te korištenju njegovih unutrašnjih kapaciteta.

U posljednje dvije godine održala je brojne radionice buđenja svijesti, ličnih potencijala, oslobađanja emotivnih i kreativnih blokada u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Slovačkoj i Kataru, kao i mnogobrojne kulturne događaje kao što su izložbe, koncerti...

Ova mlada i ambiciozna žena govorila je na temu: "Gdje se sakrila kreativnost".

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kazala je kako se svakom čovjeku desi da njegova kreativnost zapne, nestane inspiracije, međutim tada je važno ponovo pronaći.

"Svaki čovjek je kreativan i ne treba da se boji, samo treba da se pusti i tada kreacija izlazi slobodno iz njega. Kreativna republika je dokaz takve jedne slobode, organizatora koji se pustio i dozvolio sebi da njegova kreativnost nadmaši i dovede sve kreativne ljude, predavače i publiku i ponudi jedan događaj koji nije svakdašnji za Bihać pa i cijeli region", pojasnila je Mešinović, napominjući kao je Kreativna republika i ove, kao i proteklih godina donijela dosta kreativnosti i sjajnih inspirarativnih i emotivnih priča.

Osim nje, Kreativna republika je okupila i druge predavače, i to: Damira Ciglara, Imeldu Ramović, Ivanku Mabić Gagić, Roberta Pešića, Maju Culig i mnoge druge kreativne ljude.

Ovaj jednstveni događaj u regionu se već petu godinu održava u Bihaću, gdje pored zvučnih imena kreativne industrije regiona privlači i goste različitih profila.

Kreativna Republika se rodila kao odgovor na potrebu da se komunikacijska industrija približi lokalnoj zajednici i privredi, a izrasla je u projekat mapiranja Bihaća kao centra kreativne industrije u Bosni i Hercegovini. Pored iznimno prijateljske i tople atmosfere malog prostora Muzeja AVNOJ-a koji olakšava uzajamnu komunikaciju publike i predavača, te podstiče razvoj novih poznanstava i prijateljstava, Kreativnu Republiku karakterišu i iskuljičivo regionalni predavači, koji na svakom zasjedanju potvrđuju da naše govorno područje ima vrhunske stručnjake i na ovom polju.

Organizator konferencije je Centar za razvoj ideja "Poligon" nevladina organizacija iz Bihać.

Banka partner ovog događaja je bila Addiko Banka.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti