CETEOR: Počeo Program obuke za energetske certifikatore

10.02.2011. 14:24 / Izvor: eKapija.ba
CETEOR: Počeo Program obuke za energetske certifikatore

Jučer je u Sarajevu u organizaciji CETEOR d.o.o. Sarajevo, u prostorijama hotela Hollywood, počela obuka prve generacije energetskih certifikatora u FBiH. Ova obuka privukla je 32 lica arhitektonske, građevinske, elektrotehničke i mašinske struke koji će u idućih sedam dana imati priliku da prodube svoja znanja i ovladaju potrebnim vještinama za obavljanje energetskih pregleda objekata i izdavanje energetskih certifikata.

Program obuke u trajanju od 40 sati provodi se prema metodologiji i uslovima propisanim Pravilnikom o uslovima za lica koja vrše energetsko certificiranje objekata.

Pored pravilnikom definisanog sadržaja, a posebno vrednujući "praksu" u obuci, u okviru Programa obuke polaznici će biti upoznati i sa praktičnim obavljanjem energetskog certificiranja. Kako bi se polaznici Programa što adekvatnije osposobili za rad, tokom obuke imat će priliku i praktično se upoznati sa mjenim uređajima koji se koriste u svrhu energetskih pregleda i ocjene energetske efikasnosti.

Osim toga, tokom programa osposobljavanja polaznicima će biti predstavljen i dodijeljen software koji će moći koristiti za potrebe energetskog pregleda i certificiranja objekata. Isti će biti predstavljen od strane autora software-a, koji će na praktičnom primjeru izvršiti obuku polaznika za njegovo korištenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti