Počinje drugi "on-line" sajam zapošljavanja "Virtuelni dan karijera i znanja"

04.10.2011. 13:55 / Izvor: eKapija.ba
Počinje drugi 'on-line' sajam zapošljavanja 'Virtuelni dan karijera i znanja'

Drugi regionalni "on-line" sajam zapošljavanja i obrazovanja "Virtuelni dan karijera i znanja 2011" počeće sutra (5. oktobra 2011.) i trajati do 12. oktobra. Sajam će biti održan na adresi www.dankarijera.com.

Virtuelni 3D izložbeni prostor omogućiće interaktivnu komunikaciju posetilaca i poslodavaca, kao i edukativnih ustanova. Posetici će, osim obilaženja štandova i konkurisanja za posao, moći da razgovaraju i putem chat-a, da pošalju svoju radnu biografiju, kao i da učestvuju u nagradnoj igri.

Na "on-line" sajamu, koji kompanija "Infostud" organizuje u saradnji sa najvećim sajtovima za zapošljavanje iz Hrvatske - Moj-posao.net, odnosno Bosne i Hercegovine - Posao.ba, posetiocima iz tri države radna mesta i edukativne programe ponudiće oko 45 najuspešnijih kompanija i obrazovnih ustanova iz Srbije i regiona.

- Najveća prednost sajma je u tome što ga ljudi mogu posetiti putem Interneta gde god da se nalaze, u vreme koje im najviše odgovara, što daje i priliku zaposlenima koji žele da promene posao - rekla je Sonja Kmezić, direktorka "Infostudovih" sajtova za zapošljavanje i ljudske resurse.

Ona je dodala i da je sajam odlična prilika za poslodavce - mogu da pronađu kavlitetne radnike, i da to učine sa maksimalnom uštedom svoga vremena, jer virtuelni štand ne zahteva angažovanost kadrova i može se voditi iz kancelarije.

Generalni partner sajma ove godine biće "Millenium Development Goals Fund". Radio Televizija Srbije će pružiti podršku ovom projektu kao generalni medijski pokrovitelj, dok će i "Ekonom:east media group", dnevni list Press i Radio S biti medijski pokrovitelji. Projekat je podržala Privredna komora Srbije i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Regionalni izlagači, koji će radna mesta u svojim kompanijama ponuditi posetiocima u sve tri zemllje, ove godine su "Japan Tobacco International" i "Vip Mobile". Posao u Srbiji ponudiće još i "Telenor", "Siemens", "Delhaize Group", Nacionalna služba za zapošljavanje i "Philip Morris International" – kao zlatni izlagači, dok će srebrni štand imati "Ernst&Young", "Carlsberg Srbija", "Norma group" i "Smith Micro Software". Osim njih posetioce očekuju i drugi izlagači kao i edukativne ustanove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti