Nobel Corporation povodom Svjetskog dana voda: "Neka čista voda bude Vaš i naš izbor!"

22.03.2010. 16:21 / Izvor: eKapija.ba
Nobel Corporation povodom Svjetskog dana voda: 'Neka čista voda bude Vaš i naš izbor!'

Opća skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom od 22. veljače 1993. odredila je da se 22. ožujka svake godine obilježi kao Svjetski dan voda, s ciljem da se stanovnicima diljem svijeta skrene pozornost na neprocjenjivu vrijednost vode, kao i na probleme vezane za nju.

Tako i ove godine Svjetski dan voda se obilježava pod temom "Čista voda za zdrav svijet".

Povodom toga, tvrtka Nobel Corporation iz Mostara čestita Svjetski dan voda uz poruku "Neka čista voda bude Vaš i naš izbor!"

Nobel Corporation je prva tvrtka u BIH, i među prvima u široj regiji koja se počela baviti informiranjem tržišta o stanju pitkih voda. Kroz mnogobrojne prezentacije, okrugle stolove, tiskane i elektronske medije, direktne kontakte i suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo doprinijeli su porastu ekološke svijesti na jedan viši nivo. Istovremeno, tržište je zahtijevalo osim informiranja i rješenja za probleme uzrokovane onečišćenom vodom. Već punih 8 godina Nobel Corporation na tržištu predstavlja najsuvremenija rješenja za tretiranje pitke vode.

To su na prvom mjestu filteri sa reverznom osmozom(RO). Primjenjuju se na bilo kom mjestu gdje je upitna kvaliteta ulazne vode, a voda nakon prolaska kroz uređaj je vrhunski čista i zdrava. Sistemi u potpunosti otklanjaju kamenac, klor, teške metale 96-99 %, organska jedinjenja, mutnoću, bakterije i viruse. Istovremeno, ostvaruje se značajna financijska ušteda, jer litra vode na izlasku iz Nobel aparata stoji 1pf ( 0,01 KM).

Po kvaliteti i cijeni aparata Nobel Corporation je nedodirljiv za konkurenciju, čija je ekspanzija osobito značajna u zadnje 3 godine.

Pored navedenih uređaja, Nobel Corporation na tržište uvodi niz drugih srodnih proizvoda. To su ionski izmjenjivači, UV lampe velikih protoka, za kemijsku i mikrobiološku zaštitu cijelih objekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti