Općina Bugojno: 195.000 KM za realizaciju projekata

20.02.2009. 09:51 / Izvor: Fena
Općina Bugojno: 195.000 KM za realizaciju projekata

S iznosom od 195.000 KM Općina Bugojno u 2009. planira podržati realizaciju projekata odabranih na osnovu javnog poziva koji bi trebao biti objavljen početkom marta.

Tim povodom 19.02.2009. godine je održana javna rasprava koja je izazvala veliku pažnju građana i predstavnika udruženja, javnih ustanova i institucija koje djeluju na području bugojanske općine.

Radi se o sredstvima koja su predviđena u grantu za zapošljavanje i poduzetništvo mladih, grantu za preventivne aktivnosti u borbi protiv ovisnosti odnosno unaprijeđenje zdravlja žena i materinstva, grantu za nevladine organizacije i grantu za poljoprivredu.

"Prioritet ćemo dati projektima koji su u interesu lokalne zajednice. Pratit ćemo njihovu realizaciju i, ako se stvari budu odvijale na način kako smo planirali, nema sumnje da će u 2010. sredstva za tu namjenu biti još veća", kazao je Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno.

Dat je rok učesnicima javne rasprave da na adresu Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu dostave svoje prijedloge i sugestije, te istaknuto da će odabir projekata vršiti posebna komisija koja će biti formirana na općinskom nivou.

Očekivanja su da će se sve aktivnosti vezane za objavu javnog poziva i prikupljanje projektnih prijedloga okončati do kraja aprila i da će isplata sredstava za odobrene projekte početi u maju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti