Izgradnja BBI biznis centra u Sarajevu

22.06.2007. 12:01 / Izvor: Dnevne novine SAN
Izgradnja BBI biznis centra u Sarajevu

Na prostoru nekadašnje robne kuće "Sarajka" do kraja 2008. godine bit će izgrađen BBI biznis centar, na površini od 43 hiljade kvadrata. Radnici firme "Ans Drive", koji su glavni izvođači, privode kraju grube građevinske radove. "Svaki dan na gradilištu je između 70 i 100 radnika i mislim da smo uradili veliki dio posla. Samo za tri i po mjeseca smo uspjeli sa građevinski pripremimo i dovedemo u red 30.000 kvadrata. Sada dovlačimo betonsku konstrukciju da polako zatvaramo objekat", kazao je Mirnes Kečo.

Asmir Dževlan, izvršni direktor "Ans Drive", koji je takođe bio u obilasku gradilišta, kazao je kako je planirano da se do novembra 2007. završe grubi građevinski radovi, kako bi se potom počelo sa zanatskim radovima i izgradnjom instalacija. "Mi investitoru objekat na korištenje trebamo predati do kraja 2008. godine i mislim da ćemo možda čak i prije tog roka završiti posao", kazao je Dževlan. Sead Živalj, direktor BBI leasinga prezadovoljan je izvedenim radovima.

"Vrijeme nam je išlo naruku, ali i radnici firme "Ans Drive" profesionalno rade svoj posao i do sada nismo imali nikakvih problema, tako da ćemo krajem 2008. godine u srcu Sarajeva imati jedan od najmodernijh biznis centara. Kada se završe takozvani grubi radovi slijedi vanjsko uređenje prostora ispred centra kako bi prostor ispred objekta izgledao preglednije. Investicija je vrijedna 42 miliona EUR i to će biti mjesto u kojem će uživati svi oni koji žive ili dolaze u posjetu Sarajevu", kaže Živalj, podsjećajući da će BBI biznis centar osim šoping prostora imati i uredski dio, te parking na 15.000 kvadrata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti