Sastanak direktora regionalnih razvojnih agencija sa Direkcijom za ekonomsko planiranje

20.03.2008. 10:31 / Izvor: eKapija.ba
Sastanak direktora regionalnih razvojnih agencija sa Direkcijom za ekonomsko planiranje

Jučer je u Sarajevu prostorijama Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) održan sastanak direktora pet regionalnih razvojnih agencija (REDAH, SERDA, REZ, NERDA, ARDA), s direktoricom DEP-a, Ljerkom Marić. Sastanak je održan na inicijativu Mreže regionalnih razvojnih agencija, a s ciljem upoznavanja s aktivnostima regionalnih razvojnih agencija i DEP-a. Na sastanku je posebice bilo riječi o procesu izrade razvojne strategije BiH te uloge razvojnih agencija u tom procesu.

Naglašeno je kako je uloga razvojnih agencija, te dosadašnja iskustva i kapaciteti koje agencije imaju izuzetno važna, te da se, pored pristupa "odozgo prema dolje", može dati kvalitetan input s pristupom "odozdo prema gore". U tom pogledu razvojne agencija u ovom procesu imaju ključnu ulogu kao poveznica sa stvarnim potrebama na regionalnoj razini.

Na kraju sastanka zaključeno je kako će se uspostaviti kvalitetnija međusobna suradnja između DEP-a i razvojnih agencija, te su dogovoreni i neki konkretni koraci u ostvarivanju ove suradnje, kao što su uključivanje razvojnih agencija u proces izrade strategije, te organizacija regionalnih događaja u suradnji s DEP-om, saopćila je press služba REDAH-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti