Za Odjel ginekologije i akušerstva Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' izdvojeno 100.000 KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za Odjel ginekologije i akušerstva Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" izdvojeno 100.000 KM

Općinsko vijeće Centar je na 6. redovnoj sjednici, održanoj 8. juna 2021. godine, jednoglasno usvojilo rebalans budžeta Općine Centar Sarajevo za 2021. godinu koji iznosi 56.100.000 KM.

27.06.2021. 11:51 / Izvor: Akta.ba

U budžetu Općine Centar je, na osnovu zahtjeva za donaciju Javne ustanove Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš", planirano 100 hiljada maraka za ovu zdravstvenu instituciju.

Navedena sredstva će biti izdvojena sa ekonomskog koda "Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti", u okviru programa "Podrška zdravstvenim ustanovama" za osiguranje boljih uslova rada zdravstvenih ustanova i istraživačkih institucija na području Centra.

U konkretnom slučaju, sredstva izdvojena iz budžeta Općine Centar će biti utrošena za rekonstrukciju i razdvajanje prostorija Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Na ovaj način nastavljena je podrška zdravstvenim ustanovama na području centralne gradske općine s ciljem podizanja nivoa kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti