Vlada posavske županije subvencionira isplate dijela neto plaće za djelatnosti ugrožene pandemijom

13.08.2021. 00:00 / Izvor: Fena
Vlada posavske županije subvencionira isplate dijela neto plaće za djelatnosti ugrožene pandemijom

Radi se o novom programu kroz koji se nastoji pomoći djelatnosti koje su posebno ugrožene pandemijom kao što su promet, ugostiteljstvo i još neke djelatnosti.

Vlada Posavske županije (PŽ) je na jučerašnjoj sjednici usvojila je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom PŽ-a za 2021. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga.

Izmjenama i dopunama temeljne Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom na navedenoj poziciji, doprinijet će da se transferom određenih financijskih sredstava prema poduzećima, obrtima i zadrugama umanje značajne negativne ekonomske posljedice koje su nastale kao posljedica pojave pandemije koronavirusa, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade PŽ-a.

Ministar gospodarstva i prostornog uređenja Posavske županije Dragutin Živković naglasio je kako se radi o novom programu kroz koji se nastoji pomoći djelatnosti koje su posebno ugrožene pandemijom kao što su promet, ugostiteljstvo i još neke djelatnosti.

Program se odnosi na subvencioniranje isplate dijela neto plaće za zaposlene u poduzeću, obrtu, zadruzi uključujući i poslovnice odnosno poslovne jedinice za mjesec ožujak, travanj i svibanj 2021. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti