Direktorica FIPA-e na sastanku s ambasadorom Turske u BiH: Jačanje ekonomske saradnje

16.12.2021. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Marković i Girgin

Direktorica FIPA-e Milica Marković sastala se s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadıkom Babür Girginom.

Direktorica FIPA-e Milica Marković sastala se s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadıkom Babür Girginom kako bi razgovorali oko budućih aktivnosti vezanih za podršku postojećim turskim investitorima i privlačenju novih.

Republika Turska zauzima 11.poziciju na ljestvici zemalja investitora u BiH s uloženih  415 miliona KM direktnih stranih investicija.

Sagovornici su ocjenili da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, uvažavajući dobre bilateralne odnose dviju zemalja u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu.

Direktorica FIPA-e je 16. marta 2021.godine u Ankari potpisala Memorandum o saradnji s Uredom za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske s ciljem pružanja podrške razvoju investicijske saradnje između dvije zemlje, stvaranja povoljnih uslova za poboljšanje ekonomske saradnje, te uspostavljanja direktnih kontakata između poslovnih krugova u BiH i Turskoj.

Planirano je da u skladu s tim i uz saradnju s Ambasadom Turske u BiH intenzivnije promovišemo investicijske projekte iz BiH za turske privrednike, te su dogovoreni daljni koraci u tom cilju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti