Taigo, prvi SUV coupé marke Volkswagen stigao u BiH

16.06.2022. 11:02 / Izvor: Akta.ba

Potpuno novi Taigo svojim jedinstvenim oblikom budi emocije već na prvi pogled.

Potpuno novi Taigo svojim jedinstvenim oblikom budi emocije već na prvi pogled. Ciljna skupina za ovaj novi SUV će prvenstveno biti mladi kupci ali i oni s mladenačkim duhom, koji obraćaju pažnju na muziku, trendove i dizajn.

"Vođeni time umjesto klasične promocije za BiH tržište, odlučili smo se da u saradnji sa Red Bull-om, podržimo projekat Red Bull Symphonic u kojem su kreativne snage udružila neka od najpoznatijih imena bosanskohercegovačke hip hop scene i Sarajevska filharmonija, i na taj način predstavimo ovaj model nesvakidašnjeg karaktera te pružimo spektakularno automobilsko ali i muzičko iskustvo", izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager

Neka od najpoznatijih imena domaćeg hip hopa predstavile su svoje najveće hitove u sasvim novom ruhu uz pratnju Sarajevske filharmonije.

"Novi oblik karoserije donosi u takozvani »segment A0« kako novi stil tako i popriličnu količinu emocija i individualnost. Ističe se crossover stilom, povišenim položajem sjedenja, velikom praktičnošću za svakodnevicu te iznimno kvalitetnim karakteristikama opreme. Taigo dijeli platformu s Polom i T-Crossom, ali je veći i atraktivniji od njih. Fokus modela Taigo se bazira na dizajnu, individualnosti i emocijama smještenim u gotovo 4,26 metara dugačku karoseriju te postavlja nova tehnološka mjerila u svojoj klasi vozila", dodaje  Bratović.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti