Nakon dvodnevne drame

Jakić napustio Agenciju za upravljanje oduzetom imovinom, prisustvovala i policija

04.08.2023. 10:46 / Izvor: Avaz.ba
Vinko

Nakon dvodnevne drame vršilac dužnosti direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Federacije BiH Emir Bašić je preuzeo dužnost.

Nakon dvodnevne drame vršilac dužnosti direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Federacije BiH Emir Bašić je preuzeo dužnost.

Podsjećamo, Vinko Jakić je smijenjen u srijedu na sjednici Vlade FBiH sa funkcije direktora.

No, problem je izbio jučer kada je novi direktor Bašić došao na radno mjesto, a a bivši direktor Jakić je odbio da napusti funkciju.

Kako je rekla za portal „Avaza“ portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić, pripadnici MUP-a su bili prisutni na licu mjesta, ali nije bilo potrebe za reakcijom.

"Kolege su bile prisutne, ali nisu pružili asistenciju. Oni su bili prisutni da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, ali do toga nije došlo. Nismo imali nikakvo djelovanje", kazala je za portal „Avaza“ Novalić.

Podsjetimo, on je ove godine bio priveden u policijsku stanicu Trogir i to zbog fizičkog napada, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Državno odvjetništvo Split izreklo mu je mjere zabrane, a tada mu je rečeno da ukoliko ih prekrši, slijedi mu istražni zatvor.

Poznat Tužilaštvu KS

Također, Jakić je poznat i Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gdje je protiv njega bilo više krivičnih prijava

Prije dvije godine, portal „Avaza“ je također pisao o njegovim malverzacijama. Jakić je tada namještaj iz hotela "Emiran" u Nedžarićima, kojim je godinama upravljala Agencija, izvlačio i nosio u svoju privatnu vikendicu, koja se nalazi u mjestu Oćevija kod Vareša.

Prema riječima radnika hotela, Jakić ih je koristio i za čišćenje vikendice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti