Džananović traži kupca za Trgovački centar u Zenici?!

05.11.2008. 12:21 / Izvor: Dnevni Avaz
Džananović traži kupca za Trgovački centar u Zenici?!

Zenicom već nekoliko dana kruži priča da Salko Džananović pregovara sa hrvatskim biznismenom Ivicom Todorićem o prodaji Poslovno-tržnog centra na Kamberovića Polju u centru Zenice Konzumu, trenutno najvećem podstanaru u ovom centru. Vlasnik najvećeg tržnog centra u BiH potvrdio je za "Dnevni avaz" da je raspoložen za prodaju, ali da za sada od konkretnih pregovora nema ništa.

"Da se razumijemo, otplata rata kredita za Centar ide uredno iako ima povremenih problema sa plaćanjem najma. Centar funkcionira i u njemu je 95 firmi, što zakupaca, što vlasnika prostora. Dvije trećine su u najmu, a trećina je već prodana. Ja sam trgovac i sasvim je normalno da u određenom trenutku razmišljam o prodaji izgrađenog", kaže Džananović. Prema njegovim riječima, ako bi stigla prihvatljiva ponuda, sve bi se moglo dogovoriti.

"Ja još nisam čuo da sam išta dogovorio sa Todorićem", kaže Džananović tvrdeći da je sa Konzumom i njegovim predstavnicima u BiH u kontaktu samo kao s postojećim partnerima, ali ne i kao budućim kupcima. Ipak, zanimanje stranaca za kupovinu TC-a Džananović postoji, otkriva nam vlasnik.

"Hotel nije na prodaju i vjerujem da će tako ostati. Tržni centar jeste i o njemu se raspitivalo nekoliko kompanija iz Austrije i Slovenije. No, ponavljam, do sada još nisam ni sa kim sjeo za sto", kaže Džananović.

Gradnja centra, u koji je uloženo 120 miliona KM, trajala je rekordno kratko – 22 mjeseca, a u njoj je učestvovala 31 domaća kompanija. Bruto prostor iznosi 80.000 kvadrata, a od 120 isparcelisanih prostora unajmljeno je ili je kupljeno nešto manje od stotinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti