GAUSS isporučuje GIS softver za potrebe Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli

10.10.2008. 08:55 / Izvor: eKapija.ba
GAUSS isporučuje GIS softver za potrebe Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli

GAUSS, vodeća bosanskohercegovačka kompanija za geoinformatička rješenja, sa zadovoljstvom objavljuje da je potpisala ugovor za osposobljabanje GIS labaratorije za potrebe nastavnika i studenata Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli. Labaratorija opremljena trajnim licencama vrhunskih GIS rješenja kompanije Pitney Bowes MapInfo će biti korištena za potrebe rada na projektima i edukaciji studenata, saopćeno je iz ove kompanije za eKapija.ba.

U okviru ovog projekta, nastavnici fakulteta su dobili i odgovarajuće školovanje kadrova u Gauss-ovom autorizovanom centru za edukaciju.

O RGGF-u:

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet osnovan je Odlukom Skupštine SR BiH od 1959 godine. RGG fakultet je kompetentna institucija u Bosni i Hercegovini za školovanje i istraživački rad u području rudarstva, geologije i građevinarstva. U sklopu Fakulteta organizirani su studiji: - Rudarstva, Geologije, Bušotinskog rudarstva, Građevinarstva, Sigurnosti i pomoći.

Na Fakultetu djeluje nastavno osoblje koje se, uz nastavni rad, bavi naučnim i stručnim radom kojim obogaćuju nastavu. Pri tome razmjenjuju naučne i stručne informacije, te obavljaju naučnu i stručnu saradnju sa stručnjacima iz srodnih ustanova širom svijeta.

Raznovrsnošću kolegija studij na RGG fakultetu zadire manje ili više u sve grane tehnike, pa su diplomirani inženjeri, školovani na ovom Fakultetu, polidisciplinarni stručnjaci vrlo široke i kompleksne naobrazbe, koji mogu obavljati svoju djelatnost u različitim područjima proizvodnje i privrede.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti