Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grad Tuzla izdvaja preko 2 miliona KM za borbu protiv pandemije

Sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle održana je jučer na kojoj su razmatrane četiri tačke dnevnog reda.

01.04.2020. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle održana je jučer na kojoj su razmatrane četiri tačke dnevnog reda.

Naime, razmatran je prvi u nizu rebalans budžeta Grada Tuzla kojim će biti obezbijeđeno preko 2 miliona KM koja će biti usmjerena za Gradski štab civilne zaštite u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom kao i za pomoć građanima u svrhu kupovine hrane, dezinfekcijskih sredstva i druge različite posljedice izazvane pandemijom.

Kako je saopćeno sutra će vijećnici Gradskog vijeća Tuzla predložiti eventualne amadmane na ove odluke nakon čega će se u četvrtak pristupiti elektronskom glasnju.

"Naredni rebalans očekujemo uskoro, ukoliko Parlament Federacije BiH usvoji našu Inicijativu za izmjenu Zakona o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa i time omogući da se sredstva čija je namjena izgradnja skloništa mogu koristiti za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektma za sprečavanje i otklanjanje posljedica pandemije. Očekujemo i da ćemo dobiti određena sredstva od Vlade Federacije. I u tom slučaju ćemo morati donositi rebalans Budžeta", izjavio je gradonačelnik Imamović.

Također, gradonačelnik Jasmin Imamović je kazao da će biti razmatrana odluka o privremenom oslobađanju plaćanja zakupnine poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Tuzla. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti