Grad Tuzla izdvaja preko 2 miliona KM za borbu protiv pandemije

01.04.2020. 10:34 / Izvor: Akta.ba
Grad Tuzla izdvaja preko 2 miliona KM za borbu protiv pandemije

Sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle održana je jučer na kojoj su razmatrane četiri tačke dnevnog reda.

Sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle održana je jučer na kojoj su razmatrane četiri tačke dnevnog reda.

Naime, razmatran je prvi u nizu rebalans budžeta Grada Tuzla kojim će biti obezbijeđeno preko 2 miliona KM koja će biti usmjerena za Gradski štab civilne zaštite u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom kao i za pomoć građanima u svrhu kupovine hrane, dezinfekcijskih sredstva i druge različite posljedice izazvane pandemijom.

Kako je saopćeno sutra će vijećnici Gradskog vijeća Tuzla predložiti eventualne amadmane na ove odluke nakon čega će se u četvrtak pristupiti elektronskom glasnju.

"Naredni rebalans očekujemo uskoro, ukoliko Parlament Federacije BiH usvoji našu Inicijativu za izmjenu Zakona o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa i time omogući da se sredstva čija je namjena izgradnja skloništa mogu koristiti za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektma za sprečavanje i otklanjanje posljedica pandemije. Očekujemo i da ćemo dobiti određena sredstva od Vlade Federacije. I u tom slučaju ćemo morati donositi rebalans Budžeta", izjavio je gradonačelnik Imamović.

Također, gradonačelnik Jasmin Imamović je kazao da će biti razmatrana odluka o privremenom oslobađanju plaćanja zakupnine poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Tuzla. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti