Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Gradonačelnik Bijeljine: Najveći patriotizam je ne krasti od sopstvenog naroda

14.05.2021. 14:30 / Izvor: BHRT

Novac samo treba pravilno raspodijeliti i i vjerujte da ćete imati najveći stepen zadovoljstva, izjavio je za BHT1 gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je preuzeo ovu funkciju prije više od stotinu dana.

"Za nešto više od sto dana, pored početnog sagledavanja stanja, urađeno je dosta toga na uspostavljanju komunikacije između odijeljena sa drugim institucijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Narod uvijek valorizuje koliko je ko uradio", kazao je Petrović.  

Istakao je da je po dolasku je u prostorije Gradske uprave zatekao veliki broj nepravilnosti i trošenja novca na mjestima gdje to nije bilo potrebno.

"Nema potrebe za uštedama, već samo za onim racionalnim korištenjem resursa sa kojima raspolažemo poput korištenja službenih automobila, odnosno da ih ne koristimo u privatne svrhe. Tako se uštedi gorivo i taj se novac može preusmjeriti na neke druge budžetske stavke. Tako se podiže svijest a, sa druge strane, sankcioniše se bahato ponašanje", istakao je gradonačelnik Bijeljine.

Dodao je i da rukovodstvo grada ima racionalan odnos prema odsjeku za javne nabavke „gdje  racionalizacijom potrošnje ne dozvoljavamo bahatost i odliv novca kao ni tendere sumnjivog karaktera“.

"Već stručnim i savjesnim radom želimo jedan novi i odgovorniji rad Gradske uprave i svih budžetskih  korisnika koji su naslonjeni na njen rad", kazao je Petrović.

Kada se govori o kapitalnim projektima na području Grada Bijeljine, to je svakako gasifikacija Grada. Taj projekat, kazao je, unazad 12 godina nema konkretne rezultate u smislu da gas procirkuliše kroz Bijeljinu.

"Gas je neophodan kako bi proizvodno-prerađivački pogoni zaživjeli ovdje u Bijeljini što znači smanjenje nezaposlenosti i povećanje broja radnih mjesta i svega onog što utiče na dobar privredni ambijent", zaključio je Ljubiša Petrović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti