Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Imperium i SECCOM donose nova tehnološka dostignuća iz oblasti tehničke zaštite

25.04.2018. 09:48 / Izvor: Akta.ba

Imperium grupacija zajedno sa SECCOM Security Agencijom za zaštitu ljudi i imovine predstavila je posljednja tehnološka dostignuća iz oblasti tehničke zaštite i komunikacija na Sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo u Gračanici.

Enes Paščanović, direktor kompanije za poslovni portal Akta.ba je kazao kako se radi o inovativnim rješenjima za gašenje požara AMFE.

"To su minijaturni aparati koji se koriste u rak ormarima. Imaju veoma veliku primjenu i pouzdano štite uređaje i opremu u industriji ( ormari za slabu i jaku struju, autoindustrija, automatika itd.), kućanstvu i potrošačkoj elektronici (frižideri, el. štednjaci itd.). AMFE otkriva i gasi vatru unutar uređaja, te sprečava širenje požara", kaže Paščanović.

Pojašnjava kako su vrlo jednostavni za korištenje, bez održavanja, lagani su za instalaciju. Koriste se za različite aplikacije (kuća, industrija, automatika).

"Mi smo trenutno jedini distrubuter u Bosni i Hercegovini", kazao je Paščanović, pojašnjavajući kako tehnička zaštita napreduje konstantno.

Poslovanjem su zadovoljni, te u narednom periodu očekuju rast i potražnju. Već imaju ugovorenih nekoliko poslova sa jakim firmama u Bosni i Hercegovini.

"Radimo kompletne mreže za hale koje se tek prave. Angažovani smo i na tehničkoj zaštiti u jednoj firmi u Zavidovićima", kazao je Paščanović, dodajući kako kompanija konstantno radi na zapošljavanju novih kadrova.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti