Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kakanj dobija Razvojni centar za pomoć u dobijanju EU grantova

31.05.2018. 08:15 / Izvor: Akta.ba

U Kaknju će uskoro biti pokrenut Razvojni centar čiji će prioritetne oblasti djelovanja biti pružanje podrške institucijama, pravnim i fizičkim licima, nevladinim organizacijama i neformalnim grupama građana u projektnoj oblasti i izradi projektnih aplikacija za domaće i međunarodne institucije sa ciljem privlačenja projektnih grantova za razvoj lokalne zajednice.

Razvoj centar u Kaknju nastaje kao rezultat praćenja evropske prakse sistemskog pristupa razvoju poduzetništva, poljoprivrede, informacionih tehnologija i slično, te kao rezultat shvatanja potrebe za razvojem turizma i projektnih rješenja za unapređenje okoliša i energetske efikasnosti.

Programski ciljevi i profesionalno usmjerenje Razvojnog centra bit će u funkciji unapređenja razvojno-projektnih aktivnosti u sektoru pripreme kapaciteta za privlačenje EU sredstava, saradnje sa drugim regionalnim razvojnim centrima radi stvaranja i provedbe zajedničkih projekata, provođenje specijalističkih edukativnih programa, promocija inovacija, poticanje zajedničkih razvojnih projekata s jedinicama lokalnih samouprava, te kroz međuregionalnu i prekograničnu saradnju u EU i IPA fondovima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti