Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Keten uskoro plasira proizvode u Srbiju i Crnu Goru

24.04.2014. 15:42 / Izvor: eKapija.ba

Jedna od najmlađih firmi koja se ove godine predstavila na Sajmu Grapos-Expo 2014 je Keten iz Gračanice koja se bavi proizvodnjom, trgovinom progonskih lanaca, lančanika, valjaka za tešku industriju, drvnu i metalnu industriju i asortimanom za poljoprivredne mašine.

Keten ne osnovana 2013. godine, zapošljava pet radnika te u narednom periodu u skladu sa prodajom očekuje širenje i zapošljavanje novih kadrova.

Sadmir Nurić, spoljni saradnik - komercijalista u kompaniji Keten za eKapija.ba je kazao kako su na Sajmu predstavili sve vrste pogonskih lanaca, svih veličina koji su rađeni po evropskim standardima, te valjke za rudnike, termoelektrane, pogonske trake...

Nurić kaže kako prodajom nisu zadovoljni iz razloga što je BiH malo tržište, ima izuzetno malo novca u opticaju koji se ulaže u nove tehnologije i obnavljanje opreme.

"Iz ovih razloga smo se bazirali na region. Konkretno na Srbiju i Crnu Goru gdje bi tokom ljeta trebali da realizujemo jedan od poslova", kaže Nurić, naglašavajući kako vode pregovore i za realizaciju poslovne ponude u jednom od dalmatinskih postrojenja.

Kaže kako su imali priliku da učestvuju na nekoliko sajmova u našoj zemlji, a posebno su oduševljeni ovim gračaničkim.

"Sajmovi su imali pozitivan uticaj na našu kompaniju, jer je to mjesto gdje se ljudi upoznaju, sklapaju poslove", ističe Nurić.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti