Marketing Stage na CEO Academy oduševio buduće mlade stručnjake

17.12.2017. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Marketing Stage na CEO Academy oduševio buduće mlade stručnjake
OTVORI GALERIJU

Događaj se sastoji iz četiri dijela i to Pro Career, Smart Booster, Marketing Stage i Idea Garage. 

CEO Academy jučer je za studente održala treće predavanje u sklopu četverodnevnog događaja, koji za cilj ima da okupi predstavnike različitih kompanija, organizacija i poveže ih sa studentima.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu bio je mjesto i jučerašnjeg predavanja. Tema koja je privukla preko 100 studenata bila je marketing - Marketing Stage koji je svim učesnicima pružio mogućnost da saznaju na koji način nastaju marketing kampanje nekih od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini. 

Svoju priču, kao i najzanimljivije novosti iz svijeta marketinga iz svog ugla podjelili su predstavnici Sberbanke, Vispaka, Coca Cole i Sol Azura.

Teme sa kojima su predstavnici kompanija nastupili pred studentima, i pokušali im se približiti bile su svojevrsne smjernice njihovog daljeg razvoja, pokušali su ih pripremiti za sve ono što ih čeka nakon završetka školovanja.

Ne očekuj očekivano! bila je tema kojom je Vedran Perišić, direktor marketinga i komunikacija, zajedno sa svojim Sberbank timom nastupio pred publikom kazavši da moraju biti zaljubljeni u ono što rade i slijediti svoje snove.

"Morate biti hrabri, istrajni, padati i ustajati ali neodustajati. Morate biti svjesni da nešto što se prije radilo i po godinu dana danas se radi u dan pa čak i sat, vrijeme se mijenja, tehnologije napreduju i morate ih pratiti kako bi ostali na tržištu, a često morate biti i ispred njih”, kazao je Perišić.

Marketing tajne domaćeg brenda – Zlatne džezve, predstavio je sjajni tim Vispaka, na čelu sa direktoricom kompanije Ninom Bijedić – Mujnović. Studentima su predstavili put razvoja jednog brenda i onoga što on sa sobom nosi.

Svoje predstavljanje održao je i Sol Azur sa temom Živi Sol Azur, koji je kod mladih prepoznat kao najbolj brend putovanja za mlade ali i tim Coca-Cola HBC Sarajevo koji je nastupio sa temom ATL I BTL aktivnosti na tržištu BIH.

CEO Academy je kroz ova predavanja učesnicima ponudila novo iskustvo, korisne radionice, sjajnu energiju i ostvarivanje kontakata sa njihovim potencijalnim budućim poslodavcima.

Događaj se sastoji iz četiri dijela i to Pro Career, Smart Booster, Marketing Stage i Idea Garage. 

Svi učesnici će po završetku programa postati bogatiji za nova iskustva i poznanstva, a najbolji od njih i ferijalne prakse i zaposlenja ali i dobiti certifikate za CEO Academy.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti