Merkur BH Osiguranje obilježilo petu godišnjicu postojanja i 210 godina matične grupe

08.05.2008. 15:12 / Izvor: eKapija.ba
Merkur BH Osiguranje obilježilo petu godišnjicu postojanja i 210 godina matične grupe

Merkur BH osiguranje u ovoj godini slavi pet godina svoga uspješnog rada u Bosni i Hercegovini. U isto vrijeme osnivač i vlasnik Društva Merkur Versicherung iz Austrije slavi u ovoj godini rijedak jubilej, a to je 210 godina svog postojanja.

(Alois Sandla)

Poslovni uspjesi Merkur Versicherung u Austriji, te Merkur osiguranja u BiH povod su da se u ovoj godini jubileja posebno zahvalimo našim cjenjenim osiguranicima na najbolji mogući način, a to je prije svega sinergijom naših inovativnih programa osiguranja i dobro poznatog i poštenog odnosa prema osiguranicima.

"TRADICIJA I INOVACIJA" su atributi Merkur Koncerna na koje smo posebno ponosni, a potvrda toga su priznanja kojima je Merkur Versicherung ove godine nagrađeno u Austriji. U kategoriji programa osiguranja od nezgode, programi Merkur Versicherung su ocijenjeni najboljom ocijenom među velikim brojem renomiranih osiguravatelja, dok je epitet naboljeg zdravstvenog osiguravatelja Austrije ponovo dodijeljeno našem društvu. Sa ovakvim programima, neupitnom znanju naših stručnjaka želimo izgraditi snažno partnerstvo sa našim osiguranicima u BiH, te na ostalim tržištima gdje Merkur posluje. "riječi su gosp. Aloisa Sundla, generalnog direktora Merkur Versicherung".

Cilj Društva u ovoj godini je da svojim poslovnim djelovanjem dodatno unaprijedi osiguravateljni ambijent u BiH, te zadrži jednu od vodećih pozicija u domenu životnih osiguranja.

(Ermin Nuhić)

“Merkur BH osiguranje u narednom periodu nastavlja započeti trend profiliranja, kao društvo koji snažno afirmiše vrijednost kulture osiguranja, utemeljene na brizi o sebi, svojoj djeci. svojoj porodici, svom domu, a posebno o najvećoj vrijednosti koje nam život daruje, a to je zdravlje. Zbog toga smo ponosni da smo dio porodice velikog osiguravatelja, koji već 210 godina traje, a to je samo po sebi dokaz snage i povjerenja koje je Merkur izgradio sa svojim osiguranicima u Austriji. To povjerenje je imperativ za sve nas uposlene da njegujući te vrijednosti vratimo povjerenje u pametno i sigurno finansijsko ulaganje i u BiH” poruka je gosp. Ermina Nuhića, Predsjednika Uprave Merkur BH osiguranja.

Merkur osiguranje je pouzdan partner koji svojim klijentima nudi prvoklasnu uslugu i visoko kvalitetne produkte osiguranja. Naša načela su: Samostalnost i Tradicija; Život i Vrijednost; Dinamičnost i Briga o klijentima.

Merkur osiguranje u 2004. godini uvodi "životno osiguranje novih dimenzija" 10+ koje u skladu s tradicijom prvog europskog zdravstvenog osiguratelja, predstavlja jedinstven spoj osiguranja života sa pokrićem nastanka teških bolesti.

U 2007. godini Merkur BH Osiguranje je ostvarilo premijski prihod u iznosu od 10.266.142 KM, što ga pozicionira na drugo mjesto životnih osiguravatelja u BiH sa tržišnim udjelom u ukupnoj premiji životnih osiguranja od 20,60 %. U prošloj godini poslovanje je povećano za 163 posto u odnosu na godinu ranije, a sav taj posao vodi 15 uposlenika u tri poslovnice koje se nalaze u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru. Nuhić je također kazao da će u ovoj godini biti otvorena poslovnica i u Tuzli.

Učešće Merkur BH osiguranja u ukupnom prirastu svih životnih osiguravatelja za 2007. iznosi izvrsnih 35,09% i već drugu godinu zaredom smo po indeksu prirasta neprikosnoveni lider.

Merkur BH Osiguranje je prvo osiguravajuće društvo u BiH koje je uvelo besplatnu telefonsku uslugu "client care" centra. U cilju poboljšanja usluge i protoka informacija sa svojim osiguranicima i potencijalnim klijentima, otvoren je novi Info centar u prizemlju poslovnog centra UNITIC.

U sklopu provođenja socijalno-humanih programa za 2007. godinu Merkur BH osiguranje je izvdvojilo sredstva za pomoć ustanovama Dom “ Bjelave ” u Sarajevu i Dom “ Rada Vranješević” u Banja Luci sa jasnim opredjeljenjem da i u narednom periodu snažno pomaže socijalno ugrožene kategorije na cijelom podrčju BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti