Novo rukovodstvo: Bh. biznismen Nihad Selimović novi predsjednik Željezničara

24.12.2018. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Novo rukovodstvo: Bh. biznismen Nihad Selimović novi predsjednik Željezničara

U Sarajevu je održana redovna sjednica Skupštine na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo FK Željezničar.

U Sarajevu je održana redovna sjednica Skupštine na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo FK Željezničar, a odlukom većine, Nihad Selimović je izabran za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar.

Selimović će na ovoj funkciji naslijediti Senada Misimovića, vlasnika Megamixa, koji je podnio ostavku. On je u prvom obraćanju nakon izbora, kazao da je račun kluba blokiran najavivši razgovore s potencijalnim kandidatima za šefa stručnog štaba. 

Prvi razgovor bit će obavljen s Amarom Osimom.

Selimović se obratio delegatima te je predložio članove Upravnog odbora što su delegati usvojili, te su tako članovi UO FK Željezničar postali Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Jasmin Lizde.

"Napravit ćemo reviziju i javnost će biti upoznata sa svim. Ne trebaju nam negativnosti i podjele, mir i jedinstvo su najvažniji. FK Željezničar treba da ima tri cilja – kratkoročni, srednjoročni i dugoročni. Kratkoročni je trenutno najvažniji, a odnosi se na izbor stručnog štaba i selekcija igrača", kazao je između ostalog novi predsjednik Željezničara.

Nihad Selimović uspješni je biznismen i vlasnik nekoliko kompanija, između ostalog, brenda sportske opreme iz Travnika Number 1 (No1).

Također,  aktuelni je predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Spars koji je pravo malo sportsko čudo, s obzirom da je riječ o mladom klubu, ali koji je u posljednjih desetak godina dao najviše košarkaških reprezentativaca BiH.

Također, Spars je redovni učesnik juniorske Eurolige.

Završio je dva fakulteta – Fakultet sporta i Medicinski fakultet. Svojevremeno je obnašao i funkciju predsjednika Nogometnog kluba Travnik. Sa suprugom Majom, koja je ljekar, ima dvije kćerke Tajru i Henu.

Foto: SCsport

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti