Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen oglas: Gradonačelnica Karić prodaje službeni automobil VW Passat

17.08.2021. 08:48 / Izvor: Akta.ba

Objavljen je  Javni oglas o prodaji službenog putničkog vozila u vlasništvu Grada Sarajeva danas. Poziv je objavljen prema odredbi Odluke Gradskog vijeća Grada Sarajeva o pokretanju postupka prodaje službenih putničkih vozila u vlasništvu Grada Sarajeva i Naredbe gradonačelnice Grada Sarajeva.

Radi se o automobilu "volkswagen passat", proizvedenom 2018. godine koji je gradonačelnica Benjamina Karić obećala prodati još početkom svog mandata.

Vozilo se prodaje po klauzuli "viđeno-kupljeno", a pravo učešća imaju sva pravna lica koja do dana podnošenja prijave/ponude uplate kotizaciju (depozit) u iznosu od 10% početne vrijednosti automobila na račun Grada Sarajeva. 

Početna cijena vozila je 36.160,81 KM.

Crni VW passat je prešao 72200 km, navodi se u oglasu.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je ponedjeljak, 23.08.2021. godine do 10.00 sati.

Podsjetimo, prvog radnog dana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je odluku o prodaji jednog od službenih automobila u vlasništvu Grada Sarajeva, te je o tome informisala javnost putem Facebooka.

"Danas sam dala nalog da se proda crna limuzina Passat koji je plaćen iz budžeta grada. Koristiti ću druga vozila koja budu na raspolaganju i kakva često svi viđamo na ulicama Sarajeva. Na službenom vozilu neću koristiti postavljene "rotacije" jer gradonačelnik Sarajeva prema zakonu nema pravo na to", napisala je gradonačelnica.

 

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

prodaja passata

Benjamina Karić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti