Općina Tuzla i "Nerda" potpisale ugovor o kreditiranju malih i srednjih preduzeća

18.08.2009. 13:36 / Izvor: Fena
Općina Tuzla i 'Nerda' potpisale ugovor o kreditiranju malih i srednjih preduzeća

Udruga za razvoj "Nerda" Tuzla i Općina Tuzla potpisale su, 18. augusta 2009. godine, ugovor kojim je regulirano sudjelovanje te općine u Kreditno-garantom fondu za mala i srednja preduzeća u tuzlanskoj općini.

Realizacijom ovog ugovora formiran je Fond za kreditiranje malih i srednjih preduzeća s finansijskim potencijalom u iznosu od 525.000 KM.

Fond je formiran na temelju početnih sredstava koja je izdvojila općina u iznosu od 80.000,00 KM te odobrenih dodatnih sredstava od 70.000,00 KM za koja je aplicirala kod Razvojnog fonda.

Ovim je Općina Tuzla iz vlastitih sredstava i nastavkom uspješne saradnje s Udruženjem za razvoj "Nerda" Tuzla i u 2009. godini za tuzlanske poduzetnike osigurala kvalitetan oblik direktne potpore.

Također, u toku su pripreme za objavljivanje javnog poziva za apliciranje malih i srednjih poduzeća za odobravanje kredita putem ovog Kreditno-garantnog fonda, a realizirat će se po prethodno utvrđenim kriterijima.

Ovaj projekt jedan je u nizu mjera potpore koju Općina Tuzla realizira svake godine kako bi unaprijedila klimu za razvoj poduzetništva te malih i srednjih preduzeća, kao što su podrška poduzetničkim i poslovnim zonama RPC Tuzla – Inkubator "Lipnica", BIT Centar Tuzla, podrška primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, zapošljavanju mladih i žena kao i drugih projekata za unapređenje poduzetništva s nevladinim sektorom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti