Vijesti

Potpisan novi ugovor za asfaltiranje ulica na području Općine Centar u vrijednosti od 187.000 KM.

29.01.2010. 10:17 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisao je 27. januara 2010. godine ugovor za investiciono-tehničko održavanja ulica sa direktorom firme "Euro-asfalt" d.o.o. Sarajevo Hamedom Ramićem, u vrijednosti gotovo 187.000 KM.

Sredstva koja je Općinsko vijeće Centar izdvojilo u prošlogodišnjem budžetu će biti iskorištena za asfaltiranje ulica Glamočka i Papučina, koje se nalaze na području mjesne zajednice "Bardakčije". Također su na području iste mjesne zajednice ovim ugovorom planirani radovi u ulici Zaima Šarca - asfaltiranje dionice između brojeva 34-88 i prilaza stambenim objektima 90-92 te postavljanje zaštitnog branika duž saobraćajnice kod broja 52. Osim toga, u ulici Bardakčije bit će asfaltiran prilazni put do stambene zgrade sa brojevima 2-6 i pješačke staze koja do te zgrade vodi iz ulice Šejh-Mehmedova, saopćila je press služba Općine Centar.

U mjesnoj zajednici "Mejtaš-Bjelave" radnici građevinske firme Euro-asfalt" će uraditi sanaciju pristupnog puta objektu u ulici Provare 25-29 i pristupnog puta u ulici Pehlivanuša do zgrade na broju 38. Radovi na realizaciji ovih projekata započinju sa poboljšanjem vremenskih uvjeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti