Potpisan novi ugovor za asfaltiranje ulica na području Općine Centar u vrijednosti od 187.000 KM.

29.01.2010. 10:17 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan novi ugovor za asfaltiranje ulica na području Općine Centar u vrijednosti od 187.000 KM.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisao je 27. januara 2010. godine ugovor za investiciono-tehničko održavanja ulica sa direktorom firme "Euro-asfalt" d.o.o. Sarajevo Hamedom Ramićem, u vrijednosti gotovo 187.000 KM.

Sredstva koja je Općinsko vijeće Centar izdvojilo u prošlogodišnjem budžetu će biti iskorištena za asfaltiranje ulica Glamočka i Papučina, koje se nalaze na području mjesne zajednice "Bardakčije". Također su na području iste mjesne zajednice ovim ugovorom planirani radovi u ulici Zaima Šarca - asfaltiranje dionice između brojeva 34-88 i prilaza stambenim objektima 90-92 te postavljanje zaštitnog branika duž saobraćajnice kod broja 52. Osim toga, u ulici Bardakčije bit će asfaltiran prilazni put do stambene zgrade sa brojevima 2-6 i pješačke staze koja do te zgrade vodi iz ulice Šejh-Mehmedova, saopćila je press služba Općine Centar.

U mjesnoj zajednici "Mejtaš-Bjelave" radnici građevinske firme Euro-asfalt" će uraditi sanaciju pristupnog puta objektu u ulici Provare 25-29 i pristupnog puta u ulici Pehlivanuša do zgrade na broju 38. Radovi na realizaciji ovih projekata započinju sa poboljšanjem vremenskih uvjeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti