Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potvrđena optužnica protiv bivšeg bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića

22.01.2019. 13:32 / Izvor: Akta.ba

Kantonalni sud u Bihaću u potpunosti je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) protiv bivšeg bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića, nekadašnjeg direktora Javnog komunalnog preduzeća "Komrad“ Hadisa Jusića, sudskog vještaka Amira Delića, načelnice Službe za prostorno uređenje, imovinskopravne i geodetske poslove Jadranke Redžić, te šefice Odsjeka urbanizma i građenja tadašnje Općine Bihać Jasmine Ibrahimpašić.

Optužnica ih tereti za udruživanje radi činjenja više krivičnih djela.

Iz Kantonalnog tužilaštva USK-a navode da se optuženima na teret stavlja udruživanje radi činjenja krivičnih djela "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, "Zloupotreba procjene“, "Sklapanje štetnog ugovora“ i "Primanje dara ili drugih oblika koristi“.

"Sumnjiče se da su ovim udruživanjem u okvirima svojih funkcija i ovlaštenja imali cilj da omoguće investitoru Agraminvest d.d. dodjelu gradskog građevinskog  zemljišta Upravne zgrade JKP „Komrad“ d.o.o. Bihać", naveli su iz Kantonalnog tužilaštva USK-a.

Ovo tužilaštvo bivšeg gradonačelnika Bihaća i njegove nakadašnje saradnike u optužnici tereti da su suprotno interesima JKP "Komrad“ Bihać i Općine Bihać pribavili korist investitoru Agraminvest d.d. u iznosu od 555.500 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti