Privatni stomatolozi čekaju "zeleno svjetlo", objavljen i protokl rada

12.05.2020. 09:10 / Izvor: Akta.ba
Privatni stomatolozi čekaju 'zeleno svjetlo', objavljen i protokl rada

O zvaničnoj odluci o nastavku rada privatnih stomatoloških ordinacija i zubotehničkih laboratorija, komora će blagovremeno obavijestiti članove.

Predstavnici Stomatološke komore FBiH su održali su jučer sastanak sa zamjenikom ministra zdravstva Goranom Čerkez i članom odbora Federalne Uprave civilne zaštite Davorom Pehar. 

Tokom sastanka je nezvanično utvrđeno da bi rad privatnih stomatoloških ordinacija i zubotehničkih laboratorija mogao biti odobren do kraja ove sedmice, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

"O zvaničnoj odluci o nastavku rada privatnih stomatoloških ordinacija i zubotehničkih laboratorija, blagovremeno ćemo obavijestiti članove", poručili su iz Stomatološke komore.

Inače, Stomatološka komora FBiH objavila je na web stranici Protokol rada u stomatološkim ordinacijama koji se moraju usvojiti i poštivati kako bi se prenos ove infekcije sveo na minimum pri radu sa pacijentima.

Preporuke se odnose na zakazivanje i trijažu pacijenata, dolazak pacijenta u ordinaciju, njegovo ponašanje u čekaonici, tok rada s pancijentima, individualna zaštita stomatologa i osoblja, te strogi uslovi dezinfekcija ordinacije prije dolaska novog pacijenta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti