QSS potvrdio status lidera u oblasti virtualizacije na regionalnom IT tržištu

13.11.2008. 12:17 / Izvor: eKapija.ba
QSS potvrdio status lidera u oblasti virtualizacije na regionalnom IT tržištu

Virtualizacijska rješenja su tema kojoj se u posljednje vrijeme u IT svijetu posvećuje mnogo pažnje. Kompanije nastoje pronaći načine da dugoročno ostvare niže troškove poslovanja, veću sigurnost podataka i pri tome efikasno posluju, a virtualizacija spada u grupu projekata koji im to mogu omogućiti.

Da ni bosansko-hercegovačko tržište ne zaostaje u ovoj oblasti, dokazuje činjenica da je vodeća svjetska kompanija za virtualizaciju, VMware, imenovala kompaniju QSS, Gold VMware Authorized Consultant (VAC) partnerom, čime je QSS postao prva kompanija u BiH koja je dobila ovaj status, saopćeno je iz QSS-a za eKapija.ba.

Najnoviji trendovi u oblasti virtualizacije, najviši standardi, bliska saradnja u projektima sa VMware-om, te veća mogućnost prilagođavanja potrebama kupaca, samo su neke od prednosti koje će QSS moći da pruži ovim sporazumom.

Da bi neka kompanija dostigla ovaj status, prethodno je potrebno uspješno implementirati više kompleksnih virtualizacijskih rješenja i certificirati najmanje dva VMware eksperta. QSS kao vodeća IT kompanija u BiH, iza sebe ima više ovakvih projekata i zapošljava četiri certificirane osobe, čime se može pohvaliti samo par kompanija u regiji.

Kao Gold VAC Partner, QSS će od sada blisko sarađivati sa VMware-om na implementaciji pojedinih virtualizacijskih projekata, te će imati pristup svim VMware konsultantskim materijalima, treninzima i drugim virtualizacijskim alatima i metodologijama. QSS je i do sada bio sinonim za dobro dizajnirana i implementirana virtualizacijska rješenja na domaćem IT tržištu, a ovaj sporazum predstavlja priznanje za uloženi trud i saradnju između ove dvije kompanije podiže na veći nivo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti