Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

QSS Security Gateway: Usluga sigurnog email gateway-a

Usluga se zasniva na preusmjeravanju dolaznog e-mail saobraćaja na antivirusni i antispam sistem (AV/AS), filtriranju e-mail poruka, te proslijedjivanju pročišćenih e-mail poruka na vaš e-mail sistem.

29.08.2014. 15:38 / Izvor: eKapija.ba

QSS nudi uslugu sigurnog email gateway-a baziranog na vodećim tehnologijama u svijetu iz ove oblasti. Usluga se zasniva na preusmjeravanju dolaznog e-mail saobraćaja na antivirusni i antispam sistem (AV/AS), filtriranju e-mail poruka, te proslijedjivanju pročišćenih e-mail poruka na vaš e-mail sistem. Jednostavnom promjenom vašeg MX rekorda u DNSu na QSS SMTP filtere, poruke upućene vama koje dolaze s interneta će biti preusmjerene na QSS SMTP AV/AS te nakon filtriranja isporučene na vaš mail sistem.

Dodatno, u slučaju da je vaš e-mail sistem nedostupan, AV/AS će prikupljati poruke (lokalni queue), te iste isporučiti na vaš sistem čim isti postane dostupan (provjere dostupnosti sistema svakih 60 minuta, akumulacija mailova u local queue je 3 dana). Maksimalna veličina e-mail poruke koju će sistem prihvatiti je 50 MB.

QSS Disaster Recovery Hosting

Iako se često može čuti mišljenje da su Disaster Recovery lokacije rezervisane samo za velike kompanije koje to mogu priuštiti, uslugama Disaster Recovery hostinga i malim i srednjim kompanijama je omogućeno da zaštite svoje poslovanje od katastrofa, a da pri tome ne moraju vršiti dodatna ulaganja u infrastrukturu.

Efikasan Disaster Recovery plan je od neprocjenjive vrijednosti u slučaju nastanka katastrofe, a troškovi koji nastanu korištenjem ove vrste usluge ne predstavljaju značajan teret za cjelokupan IT budžet Vaše kompanije.

Disaster Recovery infrastruktura je smještena u QSS-ovom modernom Data Centru, a cjelokupan proces je podržan od strane našeg certificiranog osoblja sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Inače, QSS je osnovana 1997. godine, od kada bilježi kontinuirani rast i razvoj, te je danas jedna od najpriznatijih IT kuća u BiH. QSS je partner vodećim IT kompanijama u svijetu, kao što su: Adobe, Check Point, Cisco, EMC, FalconStor, HP, IBM, Juniper, Microsoft, Oracle, Symantec, VMware itd. Misija QSS-a je omogućiti kompanijama i organizacijama da korištenjem naših IT rješenja dugoročno unaprijede i osiguraju svoje poslovanje.

U posljednjih nekoliko godina QSS je intenzivno ulagao u razvoj vlastitog Data Centra, što se pokazalo kao pravi potez, te se danas može pohvaliti jednim od najmodernijih Data Centara u Bosni i Hercegovini i velikim brojem Cloud usluga koje mogu zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih klijenata.

Cjelokupan portfolio QSS-a je usklađen sa potrebama kupaca savremenih IT rješenja, a sve aktivnosti u kompaniji su podređene građenju kvalitetnih odnosa sa komitentima. Više informacija o QSS-u i portfoliju možete pronaći na oficijelnoj stranici www.qss.ba.

PODIJELI:

TAGOVI:

#qss

#qss qloud

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti