Vijesti

REDAH: Održan koordinacijski sastanak o ruralnom turizmu u Hercegovini

13.08.2008. 15:41 / Izvor: eKapija.ba

REDAH i projekat Centar za ruralni razvitak i poljoprivredu (CRRP) pokrenuli su aktivnosti na jačanju ruralnog turizma u Hercegovini.

12.08.2008. održan je u prostorijama Centra na Buni, koordinacijski sastanak na temu "Stanje i perspektive ruralnog turizma u Hercegovini".

Sastanku su prisustvovali predstavnici Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, ministarstva gospodarstva HB županije, ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HN županije, agencije KIST Nevesinje, nevladinih organizacija UCODEP, MPDL, JICA, saopćio je Ured za odnose s javnošću REDAH-a.

Cilj sastanka je koordinacija aktivnosti i projekata koji se provode u regiji Hercegovine, radi bolje promocije ovog sektora i stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja za razvoj ovog nedovoljno iskorišenog resursa.

Zaključak sastanka je da treba aktivnije djelovati kako bi se podržao ovaj sektor, transferom znanja i primjenom pozitivnih iskustava iz drugih sličnih područja u regionu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti