Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Šansa za investicije kroz programe regionalne saradnje

Skupština Brčko Distrikta BiH je bila domaćin radnog sastanka međudržavnog izaslanstva Skupštine europskih regija (AER) na temu "Izazovi i mogućnosti za regionalni razvoj – primjer Brčko Distrikta i uloga međuregionalne suradnje u Europi danas".

22.08.2014. 09:15 / Izvor: Fena

Skupština Brčko Distrikta BiH jučer je bila domaćin radnog sastanka međudržavnog izaslanstva Skupštine europskih regija (AER) na temu "Izazovi i mogućnosti za regionalni razvoj – primjer Brčko Distrikta i uloga međuregionalne suradnje u Europi danas".

Ova posjeta predstavlja snažan poticaj domaćoj poslovnoj zajednici i šansu za investicije, posebno kroz programe regionalne i međuregionalne suradnje, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Suština je da Skupština europskih regija povezuje gospodarstvenike s ciljem privlačenja investitora i zapošljavanja prvenstveno mladih ljudi", ocijenio je predsjednik Skupštine Brčko Distrikta Đorđa Kojić.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić istaknuo je da, uz dobru organizaciju i proaktivni pristup, Brčko Distrikt može povući više sredstava iz fondova i brže implementirati direktive EU kroz dobru suradnju s regijama kojih u Europskoj uniji ima nekoliko stotina.

"Ovo je dobar put djelovanja premda mi se čini da svi još uvijek nisu u potpunosti razumjeli značaj ovih regija. Vrlo je važno što su ljudi došli u Brčko da razgovaramo i u njima imamo prijatelje koji nam mogu pomoći da se što bolje organiziramo od specifičnih radionica iz oblasti obrazovanja, ljudskih prava, gospodarstva, trgovine, transporta, do toga da nas nauče kako djelovati prema EU u smislu izrade programa i zajedničkog nastupa prema trećim osobama", dodao je gradonačelnik Domić.

Predsjednica Skupštine europskih regija Hande Ozsan Bozatli u obraćanju novinarima naglasila je da ova asocijacija može pomoći BiH koja je na putu ka EU lobiranjem i na drugi način u korist ostvarivanja njezinih interesa u raznim oblastima.

Skupštinu europskih regija čini 230 članica iz 35 zemalja, a Brčko Distrikt je ravnopravan član ove asocijacije od 2009. godine, navodi se u priopćenju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti