Sanski Most: Potpisani ugovori za 13 projekata u vrijednosti od 722.380 KM

24.08.2007. 10:15 / Izvor: Nezavisne novine
Sanski Most: Potpisani ugovori za 13 projekata u vrijednosti od 722.380 KM

Ugovori o realizaciji trinaest infrastrukturnih projekata na području općine Sanski Most potpisani su juče (23. 08. 2007.), a ukupna vrijednost je 722.380 KM. Ugovore su potpisali predstavnici lokalne vlasti, Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, mjesnih zajednica u kojima će projekti biti realizovani te izvođači radova.

Prema riječima pomoćnika načelnika za privredu Mevlide Deumić, u najvećem broju slučajeva radi se o asfaltiranju lokalnih puteva u sanskim mjesnim zajednicama. "Lokalna vlast već nekoliko godina provodi projekat pod nazivom "Asfalt do svakog sela" i njime želimo da podignemo kvalitet uslova života ljudi na selima. Sem toga, za realizaciju većine projekata građani su prikupili značajna finansijska sredstva" istakla je Deumićeva.

Ona je dodala kako je jedan od projekata izrada horizontalne saobraćajne signalizacije u Sanskom Mostu, koja godinama nedostaje. Izvođači radova na svim ovim projektima biće firme "Prijedorputevi" iz Prijedora, "Mujezinović" iz Ključa, te sanska preduzeća "Divel" i "Ganić" i oni treba da budu realizirani u narednih nekoliko mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti