Svijet viljuškara: Ednil planira širenje servisne mreže širom BiH

27.01.2016. 11:24 / Izvor: Akta.ba

Protekla godina završena je uspješnim poslovnim rezultatima, a ovih dana pripremaju se kompaniji Konzum, svom dugogogodišnjem kupcu isporučiti viljušare naručene u 2015. godini.

Kompanija Ednil d.o.o. iz Sarajeva koja je generalni zastupnik Toyota Material Handling Europe TMHE za BiH - najvećeg svjetskog proizvođača viljuškara 2016. godinu počela je uspješno. Već se ugovorili isporuke, a ovih dana pripremaju se kompaniji Konzum, svom dugogogodišnjem kupcu isporučiti viljušare naručene u 2015. godini.

"Za 2015. godinu Konzum se odlučio za proizvode iz asortimana električnih viljuškara za horizontalni transport iz serije BT Levio i BT Optio i vertikalni transport – novi modeli na tržištu iz serije BT Staxio", pojasnila je za poslovni portal Akta.ba Edna Omerhodžić iz kompanije Ednil.

Za Ednil je protekla godina bila uspješna pa čak i uspješnija od prethodnih godina. 2015. godinu će pamtiti po nekoliko većih isporuka novih viljuškara za uspješne kompanije iz BiH koje šire svoje poslovanje na tržištu.

U narednom periodu, kaže Omerhodžić planiraju širenje servisne mreže širom BiH što podrazumijeva i nova zapošljavanja.

"Pokrivenost u našem poslu je vrlo važna, posebno s aspekta konkurentnosti", dodaje ona, napominjući da je Ednil na održanom godišnjem sastanku Toyota Material Handling Europe u Amsterdamu, u aprilu 2015. godine dobio zlatno priznanje za kontinuirani rast market share-a (učešća na tržištu) u BiH, tri godine uzastopno, sa Toyota i BT brandom.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti