Zapalio se brod sa stotinama novih Volkswagena, Porschea i Audija

18.02.2022. 12:14 / Izvor: HINA
Brod požar

Teretni brod koji je prevozio vozila Volkswagen grupe iz Njemačke u SAD zapalio se blizu obale Azora, kazao je u petak glasnogovornik Volkswagena.

Teretni brod koji je prevozio vozila Volkswagen grupe iz Njemačke u SAD zapalio se blizu obale Azora, kazao je u petak glasnogovornik Volkswagena.

Portugalska mornarica javila je da su evakuirana 22 člana posade te da nitko nije ozlijeđen. Incident se dogodio u srijedu navečer.

Brod je prevozio oko 1100 Porscheovih vozila, rekao je glasnogovornik Porschea. Brod je prevozio i Audijeva vozila, no njihov je broj nepoznat.

U internom e-mailu Volkswagena SAD navodi se da je brod prevozio 3.965 vozila Volkswagena, Porschea, Audija i Lamborghinija, prenose njemačke novine Handelsblatt.

Volkswagen nije potvrdio broj vozila na brodu te je kazao kako čeka daljnje informacije.

Portugalske pomorska uprava objavila je u srijedu fotografiju koja prikazuje brod u oblaku dima.

Brod Felicity Ace plovio je iz Emdena u Njemačkoj, gdje se nalazi Volkswagenova tvornica, do Davisvillea u američkoj saveznoj državi Rhode Island, prenosi portal Marine Traffic.

Vatra i dalje gori, no stavljena je pod kontrolu, kazao je u četvrtak portugalskoj novinskoj agenciji Lusa kapetan luke Horta na otoku Faial u Azorima.

Azorske vlasti još nisu komentirale situaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti