Zaposlenici AS Holdinga na edukaciji prestižne Londonske Elite akademije

18.02.2019. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Zaposlenici AS Holdinga na edukaciji prestižne Londonske Elite akademije

Elite je međunarodna poslovna podrška i prikupljanje kapitala u Londonskoj berzi za ambiciozne i brzo rastuće kompanije.

U sklopu programa koji AS Holding provodi u svojim članicama, a odnosi se na edukaciju zasposlenika, ovog mjeseca dvoje mladih ljudi koji su na odgovornim funkcijama i jedni od nosilaca odgovornosti u svojim domenama unutar Holdinga, dobilo je priliku da učestvuje na dvodnevnom edukacijskom treningu iz oblasti finansija prestižne Elite akademije koji je ove godine organizovan u Milanu. 

Trening na temu ocjene uspješnosti i vrednovanja kompanija pomoću racio analiza i analiza novčanog toka održao je ugledni profesor sa Univerziteta u Milanu Franco Quillico.  

Elite je međunarodna poslovna podrška i prikupljanje kapitala u Londonskoj berzi za ambiciozne i brzo rastuće kompanije. To je projekat Londonske i Milanske berze, sa partnerskim odnosom Unicredit Banke koja daje kredit te se, kroz konsultantski rad ove Akademije, brine da privatna kompanija bude dovoljno jaka i sposobna da se razvija i raste.

Edis Boloban direktor Direkcije za finansije, računovodstvo i kontroling AS Holdinga i Irma Huseinbašić, CEO članice Fortitudo su tako bili dijelom obimnog ekosistema poslovnih lidera, preduzetnika, akademika, savetnika i investitora te usvojili savjete kako implementirati poboljšanja koja će uticati na stabilnost i dalji razvoj kompanija u kojima rade. 

2Zaista je zadovoljstvo biti dio tima u kojem se posebno cijeni edukacija i gdje se permanentno ulaže u razvoj zaposlenika. Mi u AS Holdingu smo svjesni da uvijek ima prostora za napredak i trudimo se svojim radom i doprinosom dati dodatni zanačaj kako našim zaposlenicima pojedinačno, tako i zajedničkoj misiji kojoj kao grupa svi stremimo. 

"Naš stav je da jedino motivirani i educirani zaposlenici, koji imaju uvid u najuspješnije prakse mogu dati najveći doprinos razvoju i rastu kompanije, a time poboljšati našu uslugu i zadovoljiti visoke standarde krajnjih potrošača. S tim u vezi, trudimo se razvijati naše talente i ulagati u zaposlenike tako da su konkurentni na tržištu rada u smislu da sutra mogu preći u najveću konkurenciju, ali se zato jako trudimo da ih tretiramo i ophodimo se prema njima na način da oni to nikad ne požele uraditi", izjavila je Emira Duratbegović, direktor Direkcije za ljudske resurse AS Holdinga.

Na prve dvije edukacije 2016. godine otišlo je dvoje uposlenika AS Holdinga u London na London Stock Exchange iz područja Organizacionih modela i HR upravljanja. Od 2012. godine, ELITE je postala globalna zajednica koja se prostire na 33 zemlje i ima jasnu viziju da omogući kompanijama pristup kapitalu, vještinama i mreži potrebnim za proširenje i ostvarivanje trajnog ekonomskog učinka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti