Završen 1. ciklus Startup Akademije

18.12.2015. 14:24 / Izvor: Akta.ba
Završen 1. ciklus Startup Akademije
OTVORI GALERIJU

Prezentacijama je prisustvovao i predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, Ognjen Grujić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim tijekom programa kao i prezentiranim poslovnim idejama.

Jučer, 17.12.2015. u INTERA Tehnološkom Parku održan je Demo dan prvog ciklusa Startup Akademije. Od inicijalno uključenih jedanaest timova, osam ih je razvilo svoje poslovne modele, a u samom finalu programa šest ih je pred komisijom prezentiralo ideje koje su u protekla dva mjeseca razvijali i usavršavali: Chefiste, PriroDar, Emerald, Dos Rubias, kreARTiva i Raftmania. Komisiju su činili predstavnici triju centara uključenih u projekt: Inovacioni centar Banja Luka, BIT Centar Tuzla i INTERA Tehnološki Park.

U tijesnom natjecanju zaista odličnih timova, pobjedu je odnio tim kreARTiva, kojeg čine Ana Ćavar i Dijana Perić. Njihova poslovna ideja je web shop za prodaju ručno izrađenih, kvalitetnih i stilski dorađenih proizvoda iz BiH, s naglaskom na njihov izvoz u inozemstvo. Drugo mjesto odnio je tim Raftmania s idejom izrade web platforme koja će svojim korisnicima pružiti uslugu bookiranja rafting izleta, a na trećem je mjestu tim Emerald s idejom dizajniranja PC kućišta za najzahtjevnije korisnike. Pobjednički tim osvojio je 10.000 KM za razvoj poslovne ideje nakon registriranja poduzeća te ulaznicu za Pioneers festival u Beču u svibnju 2016. godine.

Timovi su kroz dva mjeseca i deset treninga svoje poslovne ideje unaprijeđivali kroz sedam različitih modula: Razvoj poslovnog modela, Analiza tržišta i minimalno održivog proizvoda, Istraživanje tržišta,  Financije za startupe, Marketing i brendiranje, Pregovaračke i Prezenacijske vještine. Osim toga, svaki od timova imao je i konzultacije s nekolicinom istaknutih mentora iz regije, i to iz područja za koja su sami iskazali najveću potrebu.

Prezentacijama je prisustvovao i predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, Ognjen Grujić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim tijekom programa kao i prezentiranim poslovnim idejama. Projekt Startup Akademija se provodi u suradnji s ICBL-om iz Banja Luke i BIT Centrom  iz Tuzle, a financiran je uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH.

Kroz idućih par dana otvaraju se i prijave za drugi ciklus, o čemu ćete se više moći informirati na www.intera.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti