Bosman: Radovi na Južnoj longitudinali, kasarni Safet Zajko, Koridoru Vc

03.07.2018. 12:46 / Izvor: Akta.ba
Bosman: Radovi na Južnoj longitudinali, kasarni Safet Zajko, Koridoru Vc

Trenutno rade na projektima koji uključuju Južnu Longitudinalu, Kasarnu Safet Zajko, Rajlovačka, ulice u općini Centar, te drugim.

"Kompanija Bosman d.o.o. trenutno radi na mnogim projektima koji uključuju Južnu longitudinalu, kasarnu Safet Zajko, Rajlovačka, ulice u općini Centar (Sutjeska, Panjina Kula), Vogošća industrijska zona, Ilidža-Hrasnica (Put Famosa), Violeta (Ilidža)", kazala je u razgovoru za Akta.ba Medina Jahić, Finansijski menadžer kompanije Bosman.

Istakla je da kompanija u narednom periodu ima nekoliko planiranih projekata, od kojih su akumulacija II Bjelašnica (Faza 2), redovno održavanje općine Centar, Koridor 5c (Dionica Zenica- Klopče), Bugojno- Fabrika Obuće, te Industrijska zona Binježevo.

"Bosman d.o.o je u zadnjih nekoliko godina vodeća građevinska firma ne samo u Kantonu Sarajevu, već i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Prepoznatljiva je i po svojoj profesionalnosti, opremljenosti (oprema i kadar), kvalitetu, te spremnosti i efikasnosti", rekla je Jahić.

Ova kompanija je učestvovala i na izgradnji i uređivanju hotela Swissotel u Sarajevu, a za samo 12 mjeseci za DHL su izradili konstrukciju i izgradili kompleks koji je obuhvatao novi skladišni, kancelarijski i parking prostor. Također, učestvovali su i na izgradnji Trebevičke žičare, te na održavanju mnogih ulica i saobraćajnica.

 

 

Kada je u pitanju postizanje ciljeva, Jahić ističe da je teško poslovati kada je neuređen ambijent poslovanja, ali da se oni uspiju izboriti s time i postići planirane ciljeve.

"Ako ćemo biti realni, svi zapisani ciljevi se ne mogu ostvariti u ovakvom ambijentu poslovanja. To podrazumijeva ovaj neuređeni sistem u oblasti građevine i javnih nabavki i nelojalnoj konkurenciji. Možda trenutno i najveći problem jeste odlazak radne snage i neprofilisanje odnosno popunjavanje deficita zanimanja", ispričala je Jahić, dodavši da kada je u pitanju poslovanje, trude se na sve načine biti što uspješniji.

"Poslovanje je uspješno onoliko koliko vrijeme, prostor i ukupni ambijent to dozvoljavaju, iako je još uvijek daleko od idealnog. Ali pored svih poteškoća i nezdrave situacije na tržištu, relativno smo zadovoljni i držimo pozitivan korak u svakom pogledu. Ono što smo naučili davno i čemu uvijek težimo jeste da uvijek može bolje i uspješnije", poručila je Jahić.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije