Kreće rekonstrukcija dijela puta prema Trebeviću

01.12.2017. 10:19 / Izvor: Dnevni Avaz
Kreće rekonstrukcija dijela puta prema Trebeviću

Direkcija za puteve KS izabrala je izvođača za rekonstrukciju puta prema Trebeviću u dužini od tri kilometra.

Direkcija za puteve KS izabrala je izvođača za rekonstrukciju puta prema Trebeviću u dužini od tri kilometra. Budući da cesta prolazi s obje strane entitetske linije, radit će samo dio koji je u KS.

Radove će izvoditi “Sarajevoputevi”, za što će biti izdvojeno 639.043 KM. Prema tenderskoj dokumentaciji, Direkcija i Sarajevoputevi“ potpisat će okvirni sporazum da u naredne dvije godine završe posao na ovoj dionici.

Obnova dijela ceste koji pritada KS ide od spomenika kod Vraca, u dužini od 640 metara, i drugi dio od skretanja na vrh Trebevića prema Brusu, u dužini od 2.373 metra.

Direktor Direkcije Nermin Drnda istakao je da su pokrenuli procedure izbora nadzornog  organa za rekonstrukciju puta prema Trebeviću.

S druge strane, ostatak dionice prema Trebeviću, dužine šest kilometara, koji se nalazi u manjem entitetu, trebali su raditi "Putevi RS", koji na obećani novac Vijeća ministara čekaju skoro godinu.

Kako je rekao Nenad Nešić, direktor Puteva RS, za rekonstrukciju puta prema Trebeviću sve je spremno ali nemaju novca.

"Mi čekamo da dobijemo novac da bismo mogli početi s radovima. Radi se o 1.600.000 maraka. Ne trebaju nam dodatne saglasnosti jer se radi o postojećoj trasi", rekao Nešić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije