Investicije / PROJEKTI

Ozvaničen početak gradnje Vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu

08.09.2021. 15:01 / Izvor: Akta.ba

Ugovor o početku izgradnje Vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu potpisan je danas u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice, a koji se finansira sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske. Ugovor su danas, u prisustvu općinskog načelnika, potpisali predstavnici Medžlisa, koji je implementator projekta, predstavnici izvođača i firme koja će vršiti nadzor nad građevinskim radovima.

Ukupna investicija ovoga projekta iznosi preko 6 miliona maraka i radi se o višefunkcionalnom, modernom zdanju koje će u budućnosti činiti jedno od središta trgovačkog života u Sanskom Mostu.

U međuvremenu, započeli su pripremni radovi na prostoru gradske pijace, čiji će veći dio u narednom periodu biti pretvoren u veliko gradilište, a rok za završetak svih radova iznosi 12 mjeseci. Istaknuto je kako realizacija ovoga projekta ima veliki značaj za Općinu Sanski Most, jer je riječ o direktnoj stranoj investiciji, te će se pozitivno implicirati na lokalni ekonomski život.

Ranije prezentovanim idejnim rješenjem predviđena je izgradnja višespratnog poslovnog objekta u čijem sastavu će se nalaziti zelena pijaca, prodajni i parking prostori, te drugi društveni sadržaji. Također, predviđa se i kultivacija okolnog prostora gdje bi se uredile zelene površine, a zamišljeno je da ovo bude najmodernija tržnica u Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije