Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor od 600.000 KM za izgradnju dionice Donji Kakanj – Kondžilo

Izvođač radova je preduzeće "Trgošped" Kakanj.

26.12.2020. 09:34 / Izvor: Akta.ba

U Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji novoprojektovane dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo (Brnjic).

Vrijednost ugovora iznosi 600.000 KM.

Izvođač radova je preduzeće "Trgošped" Kakanj.

Radi se o kantonalnim sredstvima, a plan je da u sljedećoj godini za nastavak izgradnje ceste Donji Kakanj-Kondžilo Općina Kakanj izdvoji 200.000 KM, dok će Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK izdvojiti novih 400.000 KM.

"Nastavljamo aktivnosti na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo. Predstoji nam puno posla, ali ćemo ustrajati u našem čvrstom opredjeljenju da se pitanje putne komunikacije za Brnjic riješi. Hvala svim ljudima na svim nivoima vlasti koji razumiju potrebu da se ova putna komunikacija izgradi i da se ljudima omoguće bolji uslovi života. Posebno želim zahvaliti našem sugrađaninu vršiocu dužnosti premijera ZDK Mirnesu Bašiću, kao i ministru Arnelu Isaku", rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije