Projekt obnove star 10 godina: Kino u Ljubuškom najdalje do veljače 2020.

18.11.2019. 08:43 / Izvor: Fena
Projekt obnove star 10 godina: Kino u Ljubuškom najdalje do veljače 2020.

Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić izjavio je kako će kinodvorana u tom gradu biti otvorena u sljedećih nekoliko mjeseci, odnosno, do kraja godine.

Po njegovim riječima, radovi se ne bi trebali odužiti, a i ako se oduže, to će biti najdalje do Dana Grada Ljubuškog – 21. veljače.

"Mi ne želimo otvoriti kino i da onda nemamo sadržaja pa da ga treba zatvoriti. Taj projekt je sada na J.P. Parkovi. Vijeće je njima dalo te ovlasti i mi idemo završiti taj projekt", kazao je Barbarić za Fenu.

Napomenuo je kako je trenutno u postupku nabavka opreme i svega onoga što jedna takva dvorana treba imati i dodao kako su glavni izvori financiranja proteklih godina bili Grad i Parkovi, a dio sredstava je donirala i Vlada Republike Hrvatske kroz projekte pomoći Hrvatima izvan RH.

Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.

U ljeto 2016. godine raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade, investitori projekta bili su Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški i tada Općina Ljubuški.

U 2017. godini završena je prva faza koja je koštala oko četvrt milijuna maraka i tada su završeni osnovni građevinski radovi, uređenje krova, zidova, fasade, otvora.

Istodobno, uređen je i prostor ispred zgrade, asfaltirana ulica, prošireno i uređeno parkiralište, nogostup, zelena površina, rasvjeta, u što je uloženo 40.000 maraka.

Protekle godine nastavljena je druga faza radova i unutarnje uređenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije